Jouw kind op zwemles?

In een waterrijk land als Nederland is het belangrijk dat kinderen kunnen zwemmen. Er komt een moment dat je ze alleen naar school wilt laten fietsen, zeker in de dunbevolkte gebieden. Wanneer dit het geval is, is het heel belangrijk dat je kind weet hoe hij of zij zich in het water moet bewegen. Maar wanneer zet je je kind op zwemles en hoe je kun je je kind hierop voorbereiden? Je leest het hier!

Voorbereiden op zwemles

Zodra je kind de vier jaar oud is mag deze op zwemles. In principe geldt dat hoe eerder, hoe beter. Uiteraard is dit wel afhankelijk van de ontwikkeling van je kind. Jij bent nog altijd baas. Het is verstandig om te kijken naar het niveau van motoriek van je kind en of zijn/haar leeftijdsgenoten en vriendjes en vriendinnetjes ook beginnen met zwemles. Om je kind goed voor te bereiden op zwemmen en zwemles is het raadzaam om ze van tevoren alvast kennis te laten maken het water. Doe dit bijvoorbeeld in een kleine plas of op een ondiep stuk op het strand. Op deze manier is de aanraking met water (elders dan in de douche of in bad) niet compleet nieuw.

Welke zwemschool kies je?

In de meeste grote dorpen en steden wordt zwemles voor kinderen aangeboden. Wanneer je in de stad woont zijn er ook genoeg opties. Zo is er genoeg keuze qua Zwemles in Groningen, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en andere grote steden. Voor je kind is het leuk om zwemles samen te kunnen doen met zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. In veel gevallen is het dan ook mogelijk om zwemles te combineren met kinderopvang of buitenschoolse opvang. Zo is er bij een BSO in Groningen de mogelijkheid om je kinderen naar zwemles te laten gaan vanuit de BSO. De BSO brengt en haalt de kinderen op van zwemles in dit geval en zorgt voor toezicht. 

Geef een reactie