kierstandhouder

Jouw woning beveiligen met een kierstandhouder!

Een woning kan je op verschillende manieren beveiligen. Zo kan het bijvoorbeeld met een SKG*** cilinderslot, kerntrekbeslag, maar ook met een kierstandhouder. Met een kierstandhouder kan je eenvoudig een praatje maken met een onbekende of iemand anders aan de deur, zonder dat hij/zij binnen kan komen. Wij vertellen jou gauw meer over een kierstandhouder.

Wat het is

Een kierstandhouder wordt ook wel een deurketting genoemd en is dus officieel geschikt voor deuren, maar kan ook toegepast worden op ramen. Het is een ketting die de deur en het kozijn met elkaar verbindt. Een kierstandhouder kan bestaan uit twee plaatjes met daartussen een ketting, maar kan ook een plaatje met haak zijn of een stangetje die je open en dicht kan zetten. De kierstandhouders van RVS zijn ook geschikt voor buitendeuren. Verder heb je nog verstelbare kierstandhouders, waardoor je deur of raam in 3 verschillende posities gezet kan worden. Deze is voorzien van een kindveilige sluiting, zodat kinderen niet naar buiten kunnen vallen. De kierstandhouders zorgen ervoor dat je de deur voor een gedeelte open kan zetten en toch kan communiceren met anderen, zonder dat er inbrekers binnen kunnen komen. Als je zeker weet dat het een betrouwbaar persoon is kan je altijd de deur volledig open zetten. Doordat je eerst kan zien wie er aan de deur staat krijg je een zeker en veilig gevoel en voorkom je dat je verrast wordt door een overvaller. Ook kan je zonder een te hoog risico een onbekende te woord staan. Daarnaast is een kierstandhouder ook heel handig om je deuren en ramen open te laten staan voor frisse lucht. Bovendien heb je ze voor zowel naar binnen- als naar buitendraaiende deuren. 

Welke kierstandhouder heb ik nodig?

Je hebt kierstandhouders in diverse soorten. Zo heb je ze dus met een ketting, maar ook met een haak of een stangetje die je open en dicht kan zetten. Ook heb je ze voor naar binnen- en naar buitendraaiende deuren of ramen. Het is dus allereerst belangrijk dat je checkt of je een naar binnen- of naar buitendraaiende raam of deur hebt. Vervolgens kun je deze met of zonder SKG keurmerk kiezen. Voor naar buitendraaiende deuren raden wij de kierstandhouder met SKG keurmerk aan. Daarnaast heb je ze met een kindveilige sluiting, handig als je kinderen in huis rond hebt lopen. Ook heb je kierstandhouders die je in een bepaalde stand vast kan zetten, ideaal als je even wat frisse lucht in je huis wilt. Kierstandhouders zijn er ook met cilinderslot, wat als extra zekering dient en waarmee de ketting geborgd wordt. Op deze manier kunnen bekenden het slot met een sleutel openen en toch binnenkomen. Je hebt dus veel keuze in kierstandhouders met diverse functies. Verder zijn de verstelbare kierstandhouders ook in meerdere kleuren beschikbaar, namelijk wit en zilvergrijs. Op deze manier kan je degene kiezen die bij jouw deur of raam het beste past. Er is dus genoeg keuze om de geschikte en gewenste kierstandhouder te kiezen en jouw woning hiermee beter te beveiligen. Bestel dus snel een kierstandhouder.

Geef een reactie