Juridisch advies bij aankoop keuken die niet goed is

Een van de mooiste plekken in huis is wel de keuken. Je hoort dan ook vrij vaak dat wanneer mensen een nieuw huis kopen ze gelijk de keuken in hun eigen smaak laten verbouwen. Waarschijnlijk heb je bij het uit zoeken van je nieuwe keuken, een stuk aanbetaald en wacht je met smart op jullie nieuwe aanwinst. Helaas kan er ook nog van alles misgaan. De keuken wordt niet geleverd of helemaal verkeerd geleverd, de keuken in niet compleet, niet op tijd of volledig verkeerd gemonteerd. Wat zijn dan je rechten in zo een situatie?

Juridisch advies

Op het moment dat er niet na gekomen is wat er wel is overeengekomen dan is het tijd voor juridische actie. Wel erg handig als je dan verzekerd bent dat kan trouwens op https://www.rechtsbijstandverzekering.nl. Je kunt door een advocaat of een jurist een brief laten sturen naar degene die jou de keuken heeft verkocht. In die brief staat dan je hem in gebreke stelt. Op www.rechtsbijstandverzekering.nl staat er meer over in gebreke stelen

Redelijke termijn als uw keuken niet (volledig) of verkeerd is geleverd

Het is erg belangrijk dat bij een ingebrekestelling de winkel een termijn krijgt. Je kunt bijvoorbeeld niet zeggen binnen twee dagen. Dat is erg onredelijk. Wanneer het gaat om de levering van keukenonderdelen die uit het buitenland moeten komen is een week ook een beetje kort. Je hebt een aantal keuzes bij het opstellen van de ingebrekestelling. Lees hier meer over op www.rechtsbijstandverzekering.nl

 Ontbinden koopovereenkomst van de keuken

Wanneer je ervoor kiest de koopovereenkomst te ontbinden hou er dan rekening mee dat er wel een redelijke verhouding moet zijn tussen de ontbinding en het gebrek. Ontbinding betekend namelijk letterlijk dat je de koop ongedaan maakt. Je krijgt dan je geld terug maar de winkel ook zijn keuken. Wanneer je dus alleen wacht op een apparaat of een la is het ontbinden niet een heel slim idee. Wanneer je iemand in gebrekenstelt zorg dan dat de brief altijd aangetekend verstuurd wordt. Zo heb je altijd een bewijs van de verzending.

Je moet betalen?!

Het gebeurt ook wel eens dat er wordt gezegd dat ze de keuken niet eerder leveren als dat je betaald hebt. Kijk dan altijd even de overeenkomst na. Hierin staat namelijk of je nog een betaling moest doen. Wanneer dit in de overeenkomst staat dan zul je inderdaad eerst moeten betalen. Dan heeft ingebrekestelling ook echt geen nut. Het komt trouwens vaker voor dar je nog helemaal niets hoeft te betalen maar dat de keukenwinkel dit wel eist. Zolang er niet volledig is geleverd mag je de betaling opschorten en je hier ook op beroepen. Wij hopen natuurlijk dat je hier geen last van krijgt en gewoon heerlijk kan gaan wonen met een prachtige keuken.

Geef een reactie