Kan je subsidie krijgen op nieuwe kozijnen? Lees het hier!

Ben je aan het kijken naar nieuwe kozijnen? Iets wat je nu vaak voorbij ziet komen is subsidie op kunststof kozijnen. Maar hoe werkt die subsidieregeling nou precies en kom jij daar ook voor in aanmerking? Als je daar benieuwd naar bent, lees dan snel verder! 

Subsidieregeling 

De subsidieregeling energiebesparing eigen huis is weer van start. Deze regeling geldt vanaf 19 augustus en stopt op 31 december 2020. In deze tijd kun je subsidie ontvangen voor het aanschaffen van kunststof kozijnen. Deze subsidie is beschikbaar voor eigenaren van appartementen en particuliere woningen, maar ook voor leden van de VvE. 

Subsidie mogelijkheden

Welk bedrag je precies ontvangt aan subsidie is afhankelijk van een aantal factoren. Dit hangt ten eerste af van het soort woning waar je in woont. Daarnaast is het erg belangrijk je twee energiebesparende isolatiematerialen laat uitvoeren. Je kunt naast kunststof kozijnen ervoor kiezen om ook je dak, gevel, vloer of iets anders in huis te laten isoleren. Een andere optie is het aanbrengen van hoogrendementsglas. 

De hoogte van de subsidie

Als je aan alle voorwaarden voldoet kun je ongeveer 30% van de kosten terugkrijgen. Dit scheelt een hoop geld. Daarnaast betekent het dat je vaak luxere kozijnen kunt aanschaffen voor de prijs van een basic kozijn!

Daarnaast zijn de subsidiebedragen tijdelijk verhoogd. Dit is gedaan om woningeigenaren en VvE’s tegemoet te komen in deze onzekere tijden. Deze tijdelijke verhoging van 10 tot 30% kosten van de investeringskosten kan je dus ook nog goed meehelpen. Je komt voor deze tijdelijk verhoogde subsidiebedragen in aanmerking als minstens één van de twee isolatiemaatregelen na 1 juni is uitgevoerd en is betaald. 

Subsidie aanvragen

Je kunt de subsidie aanvragen van het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je wel voldoen aan minimumaantallen. Dit betekent een minimale hoeveelheid glas bijvoorbeeld. Voor kunststof deuren zijn ook nog een aantal aanvullende maatregelen. Benieuwd naar al deze regels? Kijk dan eens hier: https://www.hepro.nl/subsidie-kunststof-kozijnen/. Hier staan alle regels duidelijk besproken. Daarnaast kan deze partij je verder helpen als je kunststof kozijnen wil plaatsen, maar ook als je hulp nodig hebt bij het rondkrijgen van de subsidie!