Kunst: een tijdloos geschenk en generaties bewondering

Al vele millennia, sinds het moment dat we de eerste kwasten en gereedschappen oppakten, is kunst een onderdeel van de mensheid. Het weerspiegelt een periode waarin bepaalde overtuigingen, stijlen en denkbeelden centraal stonden. Aan kunst kun je zien wat men dacht, wat men motiveerde en wat men mooi vond en dat weerstaat de tijd. Om die redenen is een kunstvoorwerp dan ook een heel bijzonder geschenk dat de ontvanger en de generaties daarna elke dag zullen bewonderen.

Kunst als een persoonlijk geschenk

Door iemand een kunstvoorwerp cadeau te geven, geef je deze persoon iets persoonlijks. Bruiloften, jubilea, verjaardagen en andere belangrijke gebeurtenissen worden erdoor vereeuwigd. Geef iemand een standbeeld cadeau voor in de tuin en deze persoon wordt naar buiten gelokt om te genieten van de manier waarop deze in de omgeving opgaat. Een schilderij wordt generaties lang doorgegeven en jouw naam zal dan altijd centraal staan als ernaar gekeken wordt. Door kunst te geven, geef je iets van jezelf en iets waar iemand anders nooit op uitgekeken zal raken.

Een tijdloos geschenk

De mensheid maakt al vele eeuwen kunstvoorwerpen en zelfs de oudste hiervan trekken nog onze bewondering. Wat vijf millennia in de bronstijd werd gemaakt, is nog steeds te zien in musea. Net als toen is het een manier om je te uiten, om duidelijk te maken dat iets belangrijk voor je is en om te laten zien waarin je gelooft. Geef een kunstvoorwerp cadeau en dit kan generaties lang worden doorgegeven, een erfstuk worden en ook in een museum eindigen.

Verschillende soorten geschenken

Als jij eraan denkt om kunst cadeau te geven aan iemand, dan heb je een ruime keuze. Schilderijen, foto’s en etsen versieren een muur, beelden worden in de vitrinekast gezet of op een sokkel geplaatst en schalen, klokken, kandelaars en lampen zijn ook functioneel. Kunst is overal om ons heen en kan zowel gebruikt- als bewonderd worden. Geef iemand een mooie fruitschaal cadeau, gemaakt door een traditionele pottenbakker, en deze zal dankbaar worden ontvangen. Functionele kunst is een ideaal cadeau, omdat er ook gebruik van gemaakt kan worden.

Voor elke gelegenheid een kunstvoorwerp

Er is geen gelegenheid waarbij een kunstvoorwerp een slecht geschenk is. Voor een stel dat een huwelijksjubileum viert vereeuwig je deze mijlpaal met een mooi bronzen standbeeld voor in de tuin. Een schilderij is een schitterend geschenk voor allerlei gebeurtenissen, zoals een verjaardag of als iemand een diploma heeft gehaald. Voor een huwelijk zijn kunstige gebruiksvoorwerpen een goed idee. Er zijn maar weinig festiviteiten die niet met kunst gevierd kunnen worden.

Maak het nog persoonlijker

Wil je je geschenk echt persoonlijk maken, dan laat je een plaatje of een kaart toevoegen met een bericht erop. Als iemand dan naar jouw geschenk kijkt, zien ze altijd wie het gegeven heeft en wat de achterliggende gedachte is geweest. Meer ideeën opdoen? Kijk dan naar Artihove. Kunst is tijdloos, persoonlijk, het wekt emoties op en het heeft een gevoel van waarde. Door dit cadeau te geven zal je iemand heel erg blij maken.