kunstgras kopen

Kunstgras op het balkon

Als je denkt aan kunstgras, denk je aan een grote tuin of een voetbalveld, maar een van de laatste dingen waar je aan denkt, is een balkon. Toch hoort kunstgras op balkon leggen tegenwoordig tot de mogelijkheden om op je balkon een groene sfeer te creƫren. Stel je eens voor dat je midden in de stad woont op een flat en toch je eigen grasveldje kunt hebben. En dat zonder dat je er veel werk aan hebt want kunstgras is eenvoudig te onderhouden.

Welke soort kunstgras leggen op het balkon

De mogelijkheden voor kunstgras zijn enorm. Je vindt ze in alle vormen, maten, materiaal en prijsklassen. Het soort materiaal dat wordt gebruikt, heeft invloed op het uiterlijk van de grasmat, maar ook op de functionaliteit en de duurzaamheid. Voor een grasveld waar veel op gelopen wordt, gebruik je een ander soort kunstgras dan op je balkon. Verder hangt de keuze voor kunstgras af van je eigen wensen en budget. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat het gras er heel natuurlijk uitziet, wil je graag een lange spriet of ga je toch liever voor een korter model?

Hoe kunstgras leggen op het balkon

Als je kunstgras kopen gaat, valt je zeker op dat dit bijna niet te onderscheiden is van natuurlijk gras. Dit maak dat je op je balkon een heerlijk buitengevoel ervaart. Het leggen van kunstgras op je balkon is niet zo moeilijk. Het is vooral belangrijk dat de ondergrond egaal is want kuiltjes en andere oneffenheden zorgen ervoor dat het kunstgras sneller slijt. Hoe egaler de ondergrond is, hoe langer je kunstgras er mooi blijft uitzien en meegaat.

Ondergrond voor kunstgras op het balkon

Wanneer je kunstgras aanlegt in de tuin moet er een ondergrond van zand worden gelegd voor de afwatering van het regenwater. Op je balkon kies je niet voor zand als ondergrond dat is namelijk veel te zwaar. In veel gevallen kun je kunstgras zelfs rechtstreeks op het balkon plaatsen, maar als de ondergrond bijvoorbeeld van hout is, is het aangeraden om een drukverdelend doek te gebruiken. In sommige gevallen is het verstandig om valdemping te gebruiken om oneffenheden op te vangen. Kunstgras is namelijk vrij dun en zorgt hierdoor op zichzelf niet voor voldoende demping. Bovendien is valdemping drainerend waardoor het kustgras sneller droog zal zijn. Eens de ondergrond ligt, wordt het tijd om het kunstgras aan te leggen. Omdat kunstgras op rol geleverd wordt, moet je deze gewoon uitrollen, hierbij moet je zorgen dat de vezels in de richting van je woning staan. Zorg voor een scherp mes, zodat je het teveel aan gras eraf kunt snijden. Het kunstgras kan vastgelegd worden met lijm of dubbelzijdige tape.

Eens het kunstgras ligt, kun je het balkon natuurlijk nog gezelliger maken en kleur toevoegen door verschillende bloempotten te plaatsen op een tafeltje, op planken tegen de muur of aan de rand van het balkon. Je kunt het knus maken door er een leuke set tuinmeubelen op te zetten, aangevuld met kussens of andere accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leuke lampen, lampionnen of geurkaarsjes. Met een gezellig ingericht balkon wordt het heerlijk genieten van het lekkere weer en de mooie zomeravonden.