Leuke activiteiten voor kinderen in de tuin

Heb je kinderen en een tuin? Dan valt er genoeg leuks te bedenken als het aankomt op het doen van activiteiten! Je hebt hier niet veel voor nodig, kinderen vermaken zich al gauw. Weet je echter niet zo goed wat je kinderen allemaal zouden kunnen doen in de tuin, lees dan snel verder. We hebben een aantal leuke activiteiten voor je op een rijtje gezet. 

Picknicken in de tuin

Eten is altijd goed! En als het mooi weer is, waarom niet gewoon in de tuin? Geef je kinderen een kleedje mee en een picknickmand vol met lekkers en je zult zien dat ze heerlijk zullen genieten van al het eten en het zonnetje. Uiteraard is het ook gezellig als je zelf ook erbij gaat zitten. 

In de picknickmand kun je bijvoorbeeld een zelfgemaakte limonade met een kleurrijk rietje doen, stukjes heerlijk zomers fruit en misschien zelfs wel pannenkoeken. Is het nog net iets te koud buiten? Dan ga je toch gewoon in je glazen tuinkamer zitten, als je die hebt? Op deze website vind je allerlei soorten tuinkamers.

Bouw een hut

Kinderen vinden het vaak geweldig om een hut te bouwen. Dit kan natuurlijk binnen, met allerlei stoelen en tafels met dekentjes eroverheen, maar daarnaast uiteraard ook buiten, mits het lekker weer is. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld tuinmeubelen, of een boom of schutting om een deken aan op te hangen.

Beestjes bestuderen

Niet alleen leuk, maar ook nog eens erg leerzaam. De tuin barst van de verschillende kleine beestjes, dus het kan erg leuk zijn om deze te bestuderen. Ook onder stenen vind je vaak allerlei insecten, zoals pissebedden, spinnen en torren. Sommige kinderen vinden het ook erg leuk om foto’s van beestjes te maken van dichtbij en deze te verzamelen in een plakboek. Zo kunnen kinderen bijhouden welke nieuwe beestjes ze zijn tegengekomen en ook welke ze al kenden. 

Geef een reactie