Maak je interieur winterproof met deze 3 tips

De winter staat weer voor de deur, het wordt kouder, tijd dus om je huis winterproof te maken. Geen idee hoe je dit doet? Wij geven je drie tips hoe je dit het beste aan kunt pakken!

Sfeer creëren

Wanneer het buiten koud is, zoek je natuurlijk het liefst de warmte van binnen op. Creëer sfeer door verschillende soorten lampen en het gebruik van kaarsen verspreid over het huis.  Het mooiste is wanneer je de verlichting kunt dimmen, zo kun je zelf de sfeer bepalen. Door het gebruik van warme tinten en accessoires zoals kussentjes en dekentjes voelt je huis minder kil aan. Ook in andere materialen valt veel te doen wat betreft wintersfeer. Kies voor iets ‘zwaardere’ materialen dan in de zomer, zoals houten fotolijstjes of spullen met robuust metaal.

Groen past bij elk seizoen

Groene tinten in huis passen eigenlijk bij elk seizoen, dus ook bij de winter. Naast planten zijn ook bloemen erg leuk. Daarnaast zijn er verschillende accessoires die goed bij deze periode passen, denk aan decoratietakjes of gedroogde dennenappels. Om het niet koud te krijgen kun je dekentjes voor op de bank aanschaffen, maak het daarnaast af met leuke kussens om je heerlijk in te nestelen!

Raamdecoratie maakt het verschil

Houttinten brengen in de winter extra gezelligheid. Kies daarom voor goedkope houten jaloezieën om deze look in huis te halen. Het geeft je huis een warme uitstraling en is daarnaast tijdloos, waardoor het ook in andere seizoenen prima tot zijn recht komt! Vitrage gordijnen passen ook perfect in je ideale winterinterieur, vooral doordat ze in veel verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Het is een sfeervolle optie wanneer je nét even wat meer privacy nodig hebt, maar niet wil inleveren op je lichtinval.

Wanneer je voldoende sfeer creëert, groen in huis haalt en voor de juiste raambekleding zorgt, is jouw interieur helemaal winterproof!