Maak je woonkamer nu nog strakker, stuc je meubels met beton ciré of oxide

Iedereen die een nieuw huis betrekt, krijgt er mee te maken, het stucen van de muren. Doorleefde muren zijn er weer prachtig strak mee te maken. Niet alleen zorgt dit voor een mooie moderne ruimte. Door de egalisering met gips ontstaat er bovendien een ruimte die een stuk rustiger wordt. Anno 2019 houd het stucen niet meer op bij de muren want de laatste trend is het stucen van meubels in huis. Misschien heb je al eens gehoord van beton ciré? Of wat dacht je van oxide stuc? De resultaten ervan zijn schitterend.

Geef je meubels een industriële uitstraling

Met beton ciré kun je door het stucen van je meubel een tafel of tv meubel een industriële look geven, de betonlook zoals het ook wel genoemd wordt. In combinatie met andere elementen in je huis zoals hout en planten kun je de ruimte hier een stuk stoerder mee maken. Een voordeel van beton ciré is dat je het makkelijk kan schoonhouden en dat het daarnaast ook nog eens slijtvast is. Maar er is meer. Je kunt het stucwerk zelf leren aanbrengen. Zo organiseert Trendmeubel bijvoorbeeld 1 op 1 cursussen om dit zelf te leren doen. Niks is leuker dan het zelf pimpen van je meubels toch?

De nieuwste trend: oxide stuc meubels

Naast de betonlook is er nu een ander type stucwerk die erg aan populariteit wint.Oxide, de naam van de stijl verwijst naar oxiderende kleuren zoals koper en roest en je kunt ze nu aanbrengen op elk gewenst meubel. Hoe mooi strak dat er uit kan zien zie je hieronder.

Het mooie van de oxide kleur is dat het goed past bij andere aardetinten zoals hout of het groen in je huis. De oxide beton ciré is makkelijk te mengen met andere pigmenten zodat je nog meer kleurschakeringen in je huis of kantoor kan aanbrengen.

Pimp je meubels eens met krijtverf

Dan is er nog een derde methode die vandaag de dag erg populair is, het opleuken van je meubels met krijtverf. Het leuke aan deze verf is dat er niet een ondergrond als primer nodig is om de meubels van de verf te voorzien. Simpelweg opschuren is voldoende. Daarna heb je een meubelstuk die je compleet kan onderkalken. Dit geeft een ontzettend leuk en speels effect in de ruimte. Het is helemaal leuk als je kinderen hebt. Want deze mogen dan gewoon tekenen op de meubels. Hoe gaaf is dat!