Wat te doen met je oude macbook?

Heb jij onlangs een nieuwe macbook gekocht? Dan ben je vast ontzettend blij dat alles weer naar behoren werkt, ook al vond je portemonnee het misschien iets minder leuk. Een nieuwe laptop is, zeker voor studenten of mensen die het nodig hebben voor hun werk, een fijne bijkomstigheid. De laptop is weer schoon, snel en als het goed is flink geüpgraded maar wat ga je eigenlijk met je oude macbook doen? De meeste oude laptops belanden ergens in een kast of een la en worden daar nog maar zelden vandaan gehaald. Zonde eigenlijk! In dit blog dan ook een paar ideeën wat betreft je oude laptop.

Inruilen

Waarschijnlijk is deze tips voor nu helaas te laat maar wist je dat je bij verschillende Apple stores je oude macbook kan inruilen? Je krijgt hier uiteraard niet zomaar een nieuwe voor terug maar meestal krijg je wel een leuke korting op het aankoopbedrag. Bedrijven zijn namelijk ontzettend blij als ze oude elektronica terugkrijgen omdat ze in de meeste gevallen oude onderdelen nog prima kunnen gebruiken. Is jouw laptop zelfs nog in zo’n goede staat? Dan kunnen ze deze zelfs als refurbished model verkopen. Kortom, mocht je ooit weer opnieuw een macbook gaan aanschaffen, vergeten dan zeker niet te vragen naar de mogelijkheden om je oude in te ruilen.

Laten repareren

Is bijvoorbeeld de scherm van je oude macbook kapot? Dan kan je er ook voor kiezen om je macbook scherm te laten vervangen. Hierdoor werkt je laptop eigenlijk weer naar behoren en kan je deze gebruiken als reserve laptop of hem weggeven aan je vader, moeder, broertje of zusje. Een scherm of een batterij zijn voor Apple stores vaak simpele onderdelen om te vervangen en zo’n reparatie valt qua kosten dan meestal ook wel mee. En je maakt er daarnaast iemand anders ook nog ontzettend blij mee.

Verkopen

Je kunt je oude macbook uiteraard inruilen in de winkel maar de winkel moet er zelf uiteraard ook nog iets aan verdienen. Wil liever zelf al het geld eruit halen wat er nog inzit? Kies er dan voor om je oude laptop zelf te verkopen. Dit kan onderhands aan vrienden, familie, kennissen of collega’s maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een vraag & aanbod platform zoals marktplaats. Er is ontzettend veel vraag naar tweedehands laptops omdat nieuwe over het algemeen vrij duur zijn. Werkt jouw oude macbook nog naar behoren? Dan is verkopen zeker iets om te overwegen.

Geef een reactie