makelaar Den Haag

Makelaar Den Haag

Woningstransactie helemaal uitbesteden? Zoek een veelzijdige makelaar

Wanneer we het over een makelaarskantoor hebben, dan denk je waarschijnlijk in eerste instantie dat deze hulp biedt bij het verkopen en mogelijk ook het aankopen van een woning. Welnu, dit zijn inderdaad de hoofdtaken van de meeste woningmakelaars. Echter zijn er ook makelaars die nog heel wat meer diensten leveren. Wanneer je op zoek bent naar een makelaar in Den Haag die je volledig ontzorgt op woongebied is het dan ook zaak iemand in de arm te nemen met een veelzijdig dienstenaanbod. Lees hieronder over drie aanvullende diensten die makelaars kunnen bieden.

makelaar Den Haag

Taxatie

Wanneer er een woning getaxeerd moet worden, oftewel wanneer de waarde van een woning moet worden ingeschat, dan kun je hier een gespecialiseerde taxateur voor inschakelen, maar ook makelaars kunnen deze taak prima op zich nemen. Een taxatie laat je bijvoorbeeld doen voordat je een woning te koop zet. Ook kopers laten dit echter vaak doen en wel omdat hypotheekverstrekkers hier vaak om vragen. Verder kun je ook ‘tussentijds’ je woning laten taxeren. Dit doe je dan waarschijnlijk om er naderhand belastingvoordelen uit te halen.

Hypotheekadvies

Voordat je echt op zoek gaat naar een koopwoning is het verstandig eerder vakkundig hypotheekadvies te vergaren. Dit advies kun je op allerlei plekken krijgen, waaronder dus bij sommige woningmakelaars zelf. Een van de belangrijkste punten van het hypotheekadvies draait om het maximale bedrag dat je kunt lenen. Verder worden de verschillende hypotheekvormen uitgelegd en wordt uiteengezet wat er te kiezen valt qua looptijd en rentevaste perioden.

Woning verhuren

Wanneer je over een eigen koopwoning beschikt en je wenst deze te verhuren, dan is het slim om hiervoor een woningmakelaar in te schakelen. Deze makelaar beschikt namelijk meestal over een groot netwerk, waarmee je een grote kans hebt dat het vinden van geschikte huurders in afzienbare tijd wel lukt.

Geef een reactie