mazouttank verwijderen

Mazouttank verwijderen, doen of niet doen?

Een oude mazouttank verwijderen is altijd een gedoe. Zo is een mazouttank verwijderen niet het enigste, want dan komt het uitgraven nog, en het reinigen, etc. Maar misschien is het wel eenvoudiger omdat de mazouttank boven op de grond staat, maar dan moet deze nog steeds vervoerd worden. Om het kort te houden, het is gewoon een hoop gedoe waar je jezelf goed op wilt informeren voordat je daadwerkelijk actie oinderneemt.

Wanneer verwijder je een mazouttank?

Niet iedereen heeft zijn mazouttank te verwijderen. Het ligt er maar net aan wat je met deze tank doet. In veel landen is het toch wettelijk verplicht om de mazouttank weg te halen als deze niet meer actief is. Dit betekent ook dat je over bent gestapt naar een manier van verwarmen. Het kan naar zijn om deze te verwijderen, maar het is wel het gunstigste om te doen, omdat je daarna gaan problemen kan krijgen/veroorzaken.

mazouttank verwijderen

Verwijderen, maar hoe?

Dan komt het echte werk, het verwijderen van de mazouttank. De mazouttank verwijderen komt het meeste bij kijken. Zo is dit niet een klus die je zelf kan klaren. Een mazouttank moet namelijk weggehaald worden door een bedrijf die gespecialiseerd en erkend is in het weghalen van mazouttanken. Deze bedrijven hebben namelijk de juiste middelen om de tank eenvoudiger te verwijderen. Natuurlijk zijn er weinig middelen nodig als de tank zich bovengronds bevindt. Het enige wat dan gedaan moet worden is de tank afvoeren. Maar het is een andere koek als de tank zichzelf ondergronds bevindt. Dit kost namelijk veel meer moeite dan een bovengrondse tank, wat natuurlijk logisch is. Zo moet de tank eerst worden uitgegraven, wat natuurlijk weer een extra dienst is en meer kost. Dan moet de tank ook nog eens uit het gat worden getild, en dan afgevoerd worden. Zo zijn er ook nog eens veel gevallen waarin de tank niet verwijderd kan worden omdat er bijvoorbeeld iets boven ligt wat niet weggegraven kan worden. Dan zal de tank moeten blijven zitten, maar moet deze onschadelijk gemaakt worden.

Het reiniging van een mazouttank

De laatste optie om een mazouttank onschadelijk te maken is het reinigen van deze tank. Zoals eerder gezegd gebeurt dit eigenlijk alleen als de ondergrondse mazouttank tank niet weggehaald kan worden. Als eerste moet de tank geledigd worden. Dit betekent dat de vloeistofinhoud van de tank leeg wordt gehaald. Hierna kunnen er nog steeds gevaarlijke stoffen, slip of vocht in de tank achterblijven. Dit moet natuurlijk weggehaald worden voordat de tank gaat roesten en de stoffen in de grond stopt. Daarvoor komt het reinigen van de tank. Ook dit moet gedaan worden door een bedrijf die erkend en gespecialiseerd is in het reiningen van een mazouttank. Na dit moet de tank geneutraliseerd worden. Want een tank kan ook instorten als het te erg gaat roesten, of kan de tank naar boven komen als het veel regent. Daarom moet deze vast in plaats staan zodat er echt niks meer kan gebeuren. Zo kan de tank gevuld worden met zand, of met bio schuim.

Geef een reactie