Meer overledenen door corona

Het is een ongelooflijke zware tijd die we de afgelopen maanden achter de rug hebben en waar we eigenlijk nog steeds midden in zitten. Ook deze week zijn er weer nieuwe maatregelen getroffen om zo het coronavirus in te dammen. Maar zoals iedereen weet zijn er het afgelopen half jaar ongelooflijk veel mensen overleden aan corona. Het overlijdensaantal is echt omhoog geschoten in Nederland, waardoor er heel veel druk lag op de begrafenisondernemers van het land. Ook deze hadden het moeilijk om het groot aantal aanvragen dat ze kregen aan te kunnen met het personeel dat ze in bezit hadden.

Grote druk voor meerdere branches


Niet alleen de begrafenisondernemers hadden het heel erg druk het afgelopen half jaar. Wat denk je van de bloemisten van het land? Door dat er zo veel mensen overlijden zijn door corona werden er dus ook veel meer rouwstukken besteld dan deze bloemisten gewend waren. Ook deze branche was hier helemaal nog niet klaar voor. Het kwam natuurlijk ook vrij onverwachts allemaal. De meeste mensen dachten dat het wel mee zou vallen allemaal en dat het over zou waaien. Niets bleek minder waar echter. Ook deze branche heeft het dus heel zwaar te voorduren gekregen. Maar beter dit dan dat je failliet gaat uiteraard.

Einde in zicht?


Laten we met z’n alle hopen dat het einde van deze pandemie in zicht is. Er worden op het moment meerdere vaccins klaargestoomd voor het grote publiek. Dit lijkt vooralsnog toch echt de enige manier te zijn om dit virus tegen te gaan. De eerste vaccins schijnen in begin van het nieuwe jaar klaar te zijn om in gebruik te gaan voor de wereldbevolking. Laten we hopen dat dit proces misschien nog iets versneld kan worden en we sneller klaar zijn met deze periode.