Met de auto naar een andere stad

Wil je er even tussenuit; het liefst met de auto? Dan is het allereerst van belang dat je bestemming niet te ver weg is, tenzij je het niet erg vindt een halve (of hele) dag in de auto te zitten. Voordat je vertrekt is het handig om je goed in te lezen. Er zijn namelijk verschillende dingen waar je rekening mee dient te houden als je met de auto naar een andere stad gaat. In dit artikel vind je een aantal tips. 

Bereid je auto voor

Onderweg naar de locatie wil je natuurlijk niet stil komen te staan. Zorg er dus voor dat je auto klaar is voor vertrek en dat je niet voor verrassingen kan komen te staan onderweg. Dit heb je uiteraard nooit volledig zelf in de hand, maar je kunt je auto wel zo goed mogelijk voorbereiden, zodat je met een gerust hart de weg op kan. 

Hoe kun je je auto voorbereiden op zo’n lange reis? Zorg er ten eerste voor dat er recentelijk een apk keuring is gedaan, zodat deze niet kan verlopen tijdens je reis. Wees er verder zeker van dat er genoeg motorolie in je auto zit en neem een extra fles olie mee, om je motor eventueel bij te kunnen vullen. Als je onderweg zonder olie stil komt te staan, heb je natuurlijk een probleem. 

Verdere benodigheden

Ga je naar het buitenland? Dan is het van belang dat je alle benodigde documenten en spullen bij je hebt. Denk aan een verbanddoos, gevarendriehoek, extra lampjes, een veiligheidshesje en je groene kaart als verzekeringsbewijs. Dat laatste is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Denk er ook aan dat je in sommige landen tol zal moeten betalen. Wil je er zeker van zijn dat je auto goed voorbereid is? Ga dan desnoods even langs bij een vakgarage.