Grasmaaien

Met deze tips houd je je tuin het hele jaar mooi groen!

Met hopelijk weer een prachtige zomer op komst, wil je natuurlijk ook kunnen genieten in de tuin. Misschien ben je net aan de slag geweest of kan die nog wel wat opknapwerk gebruiken. De kunst hierbij is vervolgens om dit mooie plekje ook zo mooi te houden. Maar hoe doe je dit? Wij zetten een aantal handige en eenvoudige tips voor je op een rij.

Een groen gazon

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de gehele tuin te bestraten met tegels of vlonders. Om echt dat natuurlijke gevoel te creëren, is het natuurlijk ook mooi om voor een stuk gras te gaan. Dit vergt alleen wel wat onderhoud. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je het goed inzaait, regelmatig besproeit en natuurlijk ook het gras niet vergeet te maaien! Om deze klus iets makkelijker te maken kun je bijvoorbeeld kiezen voor het aanschaffen van het juiste gereedschap. Dit vind je bijvoorbeeld bij Prins Groentechniek. Zij beschikken over een ruim aanbod tuinmachines in de regio Hattem.

De juiste planten

In het voorjaar en de zomer genieten we van een prachtige kleurrijke tuin, maar het liefst zouden we het hele jaar van al dit moois willen genieten. In zekere zin kan dat ook! Zo zijn er bijvoorbeeld planten die het hele jaar door bloeien. Dus ook in de winter. Dit zijn bijvoorbeeld coniferen of andere vaste planten. Deze winterbestendige planten kunnen goed tegen koude temperaturen en laten het hele jaar door geleidelijk hun bladeren vallen. Door het combineren van meerdere van zulke planten, ben je het hele jaar verzekerd van een volle, groene tuin!

Niet gezegend met een stel groene vingers?

Wees gerust, je zal zeker niet de enige zijn. Gelukkig kun je ook zonder groene vingers het hele jaar genieten van een mooie groene tuin. En dat allemaal dankzij kunstgras en kunstplanten. Je bent er misschien niet zo bekend mee, maar er zijn oneindig veel soorten kunstbloemen en planten voor buiten te verkrijgen. Op deze manier weet je in ieder geval dat je het hele jaar een mooie gekleurde tuin hebt én vergt het ook nog eens geen onderhoud. Hoe ideaal wil je het hebben?!