Met deze tips kan je je complete badkamer een stuk mooier maken

De complete badkamer wordt meestal gezien als een praktische ruimte. Eigenlijk is dit zonde. Een badkamer kan een hele, fijne, knusse, ruimte zijn. Er zijn veel keuzes die je hierin kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan de kleurkeuze, inrichting, en meubels.

Kleur keuze

De kleurkeuze is erg belangrijk in een ruimte. Bij kleine badkamers kun je het beste lichte kleuren gebruiken. Dit geeft een ruimtelijk effect waardoor de ruimte groter lijkt. Bij badkamers worden er voornamelijk van lichte/ neutrale kleuren gebruik gemaakt. Op deze kleuren raak je minder snel uitgekeken.

Goede verlichting

Verlichting is ontzettend belangrijk in ruimtes. Als een ruimte lichter is, oogt deze groter. Daarom is het belangrijk om te kijken of de ramen groot genoeg zijn om mooi licht in deze ruimte geven. Natuurlijk licht geeft vaak de mooiste lichtval. Toch is natuurlijk licht voor de meeste badkamers onvoldoende om de ruimte van genoeg licht te voorzien. Een goede lamp kan wonderen doen.

Spiegels en glazen wanden.

Om de badkamer nog ruimtelijker te laten ogen kan een spiegel een uitkomst zijn. Een spiegel zorgt ervoor dat de ruimte er twee keer zo groot uitziet. Daarnaast kan het helpen om veel glas te gebruiken in de ruimtes. Door glas te gebruiken ziet een ruimte er minder klein uit.

Inrichting

Het is een kunst om een ruimte goed in te richten. Vooral kleine badkamers zijn lastig om goed in te richten. Er moeten pijnlijke keuzes gemaakt worden. Wel of geen bad in badkamer? Is een wc in de badkamer noodzaak? Verder kunnen zwevende meubels de ruimte een stuk groter maken. De complete badkamer kan veel ruimer ogen als er veel gebruik wordt gemaakt van zwevende meubels.

Goede stijl

De badkamer is een ruimte die niet gemakkelijk te herinrichten is. Daarom is het belangrijk om tijdloze keuzes te maken. De badkamer zal nog lang mee moeten gaan. Het is belangrijk om dat in je achterhoofd te houden.

Geef een reactie