Met deze tips kun je zelf gemakkelijk je tuin onderhouden

Een prachtige tuin om zomers heerlijk in te kunnen genieten. Wie wil dat nou niet? Vaak kost een mooie tuin helaas veel tijd, die we niet altijd hebben. Om toch in een goed onderhouden tuin de zomer door te brengen zonder er te veel tijd aan kwijt te zijn hebben wij een aantal handige tips op een rijtje gezet. 

Plaats een anti-onkruiddoek

Om onkruid in je tuin te verminderen of zelfs te vermijden kan je een anti-onkruiddoek plaatsen. Dit kan je zelf gemakkelijk aanbrengen. Leg het plastic doek op de grond en zorg er goed voor dat de grond als het ware is opgesloten. Dit is cruciaal voor het voorkomen van het onkruid. Over het doek leg je een laag grind. Zorg er voor dat er geen potgrond op de grindlaag terecht komt, anders kan je alsnog ongewenst groen verwachten. 

Zorg voor dichte voegen tussen tegels

Onkruid weghalen tussen voegen kost veel tijd. Het beste is om onkruid tussen je voegen te voorkomen. Voegen zijn echter heel gevoelig voor het ontstaan van onkruid. Er zitten namelijk gronddeeltjes tussen de tegels waar kiemen en zaadjes in kunnen groeien. Verstandig is om de voegen te dichten met een voegmiddel. 

Plaats genoeg planten 

Een gesloten beplanting in je tuin kan onkruid voorkomen. In de grond waar namelijk planten groeien is geen ruimte voor onkruid. Dus zolang je voorkomt dat er een vrije plek voor het onkruid in je tuin is, ben je veilig. Zet je planten daarom ook dicht bij elkaar. Plaats ze ook dicht op je schutting. Je kan het beste een schutting nemen die je niet hoeft te oliën of beitsen en niet zal verkleuren door de zon door een composiet schutting te plaatsen. Ook kun je bodembedekkers planten: speciale planten die over de grond groeien. Zo heeft het onkruid geen kans van slagen meer in jouw tuin. 

Hout meubilair 

Als je graag tijd en geld wil besparen op je meubilair kan je dat het beste doen door hout te kiezen dat lang mee gaat zoals vlonderplanken. Daarbij hoef je het niet te vervangen of verven. Bij een houten tuinset kan je ook houten tuintegels aanleggen. Daarbij bespaar je nog meer tijd met het onderhouden van je tuin.

Geef een reactie