Minderjarig? We zijn toch allemaal even vaak jarig?

Zij is minderjarig! Minderjarig? We zijn toch allemaal even vaak jarig?

Ik barste uit mn voegen toen ik voor het eerst die grap hoorde van Theo Maassen. We zijn inderdaad allemaal even vaak jarig. Nou ja eigenlijk wel vaker dan de mensen geboren op 29 februari. Net als dat zo met alles is. Went het. Hoe bijzonder of pijnlijk het ook is. Liefde, toevalligheden, geld, spullen, winnen, verliezen en ook verjaardagen. 

Je hebt jarig zijn NIET begrepen…

Te vaak heb ik mensen horen zeggen: “Ik vier mn verjaardag niet echt”. Wat ik dan denk is: “Wat vier je dan in godsnaam wél?” Zonder die ene dag, zou je er überhaupt niet zijn. Niet verliefd worden, geen spullen hebben, niets winnen of verliezen, niets zijn. Mijn conclusie is dat als je binnen die niet vier categorie valt, dan je dat jarig zijn gewoon verkeerd hebt begrepen. Zit je in een kring op je verjaardag, dan zou ik je verjaardag ook skippen. Graag zelfs haha. Het is zo makkelijk om je verjaardag leuk te maken. Allereerst zie het als een reden om te vieren welke mensen je leven mooi maken. Geef het feest voor hen. Zie het als een schoolreisje voor volwassenen waar je zelf de leiding hebt en nu zelfs toegang hebt tot alcohol. Je wint nu al 100x meer dan met een kring verjaardag. 

Leef! Alsof het je laatste (verjaar)dag is.

Maar het gaat trouwens niet om het lam op je verjaardag. Dat kun je iedere dag doen in de kroeg. Het gaat om het lachen met je dierbaren. Bewust van hun gezelschap genieten. Waarderen wat je hebt en wat je bent verloren. Nieuwsgierig zijn naar wat de toekomst je brengt en vooral heel veel dansen! Huur disco lichten. Ga een DJ set huren en laat je beste vriend of vriendin die denkt Dj te zijn lekker plaatjes draaien en vraag dan al je lievelingsliedjes aan. Koop wat vuurwerk en doe drankspelletjes. Doe gek en huur een rookmachine en een bellenblaas kanon! Helemaal enig. 

Vier dat je leeft en mag leven. Dat je leeft in vrijheid en kunt eten wanneer je wilt. Dat je de tijd hebt om deze blog te lezen. Huur een zaaltje af zodat je de rommel niet hoeft op te ruimen of maak er een sleep-over feestje van en zorg dat je vrienden meehelpen opruimen. Heb je zo’n typisch regel tante binnen je familie of vrienden kring laat die het dan lekker regelen als je daar geen zin in hebt. Zoals je merkt zijn er opties genoeg! Zelf ben ik de grootste fan van lekker dansen en zingen met karaoke en licht en rook machines en feesten als een echte superster, maar dat ben ik. 

Kortom wees niet zo egoïstisch en vier je verjaardag!

Festival

Een festival organiseren is natuurlijk niet niks! Wij willen je hier gelukkig graag bij helpen. Wij beschikken over de nieuwste speakers, lampen en special FX die jouw evenement naar een hoger niveau kunnen tillen. Bekijk alle opties op luxonos.nl