Hovenier Zwolle

Net verhuisd? Zo richt je het huis in!

Een nieuw huis, en een heerlijke nieuwe tuin erbij! Laat een hovenier vlakbij Zwolle de zorgen op zich nemen voor je tuin, zodat jij je bezig kan houden met het inrichten van je interieur. Een verhuizing is immers al gedoe genoeg! Wij geven je graag een paar adviezen om je op weg te helpen. Wij begrijpen namelijk dat het erg lastig te zijn om te bepalen waar je begint op een leeg canvas.

Meet alles op

Meet de ruimte op vóórdat je je meubels in de ruimte neerzet. Zo voorkom je teleurstelling wanneer dat tafeltje net niet tussen je bank en de muur past, of je net gekochte koffietafel eigenlijk te klein is voor de indeling die je in gedachten had. Teken dan de ruimte uit op schaal, bijvoorbeeld 1:10 cm. Of je het nu op de computer of op papier doet, een tekening op schaal helpt je goed bij het indelen van de ruimte. Het is het handig als je je meubels op schaal uit een ander vel knipt, zodat je met de stukken kan schuiven op je plattegrond.

Kies een centraal punt

Om te beginnen met bepalen waar je je meubels wilt hebben, kies je een centraal punt. Dit kan de televisie zijn, maar ook een open haard of zelfs een hanglamp of kunstwerk. Als je dat hebt gedaan, kun je je grote meubels om dat punt heen plaatsen. Stel je hebt als centrale punt een televisie gekozen, houd dan ook rekening met de kijkafstand van je televisie. Logischerwijs staat je belangrijkste/grootste zitmeubel dan tegenover de televisie. Plaats andere banken of stoelen zo dat zij deze ruimte bij de televisie omringen. Afhankelijk van wat je doel is van de ruimte, bijvoorbeeld televisie kijken, lezen, gamen of praten, kun je de meubels verder weg van elkaar of dichter bij elkaar zetten.

Plaats de kleinere meubels

Heb je bepaald waar de grote meubels komen? Dan is het tijd om daartussen en omheen de kleinere meubelstukken een plek te geven. Je salontafel zet je ongeveer in het midden van de grotere meubels die je net hebt geplaatst. Zorg dat deze net dicht genoeg bij de bank staat om je koffie neer te zetten of de afstandsbediening te pakken. Maar ook ver genoeg zodat je er nog tussen kan lopen. Bijzettafeltjes krijgen een plek naast de bank of naast een stoel die net te ver van de salontafel staat. Verder kun je de ruimte vrij makkelijk inrichten door kasten tegen een muur te plaatsen, en overige kleine meubels te gebruiken om leeg aanvoelende ruimte te vullen. Zolang je maar zorgt dat je geen rare capriolen uit moet halen om van de ene kant naar de andere kant van de kamer te komen.