twijfelaarbed

Nieuw bed kopen. Welke moet je kiezen?

Slapen doe je een groot deel van de dag en de manier waarop en hoe lang je slaapt bepaalt je energie en gedeeltelijk je humeur voor de volgende dag. Belangrijk dus dat je een goed bed hebt en goed kunt slapen. Ieder persoon is verschillend en daarom is het ook goed om een bed te kiezen dat bij jouw wensen past. Nu twijfel je misschien om een nieuw of ander bed te kopen. Zoals je waarschijnlijk wel weet is er zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat moet je nu precies kopen en hoe weet je welk bed bij je past?

Bedden keuze

De keuze voor een bed is afhankelijk van je wensen en eisen. Wat zoek je in een bed en wat is bijvoorbeeld de grootte ervan. Er zijn verschillende soorten bedden, maar in hoofdlijnen worden er 3 soorten onderscheiden: boxsprings, waterbedden en conventionele bedden. Dit laatste is in andere woorden eigenlijk een standaard of basic bed: een bedbodem met matras. Een boxspring is een zeer comfortabel bed, omdat het matras verend is en het onderstel zeer sterk. Ook heeft het een luxe uitstraling. Een waterbed is een bed waarvan het matras gevuld is met water. Het grote voordeel van een water is dat het je lichaamsvorm volgt, waardoor mensen met rugklachten dit niet hebben.

Andere soorten

Naast deze soorten bedden bestaan er ook bedden die zich onderscheiden in grootte en doeleinde. Denk bijvoorbeeld aan een eenpersoonsbed, tweepersoonsbed of twijfelaarbed. Een eenpersoonsbed is een bed dat geschikt is voor één persoon. Een tweepersoonsbed is een stuk breder, omdat hier twee personen in kunnen slapen, zoals de naam al doet vermoeden. Als laatste is er dan nog het twijfelaarbed. Een twijfelaarbed is een bed dat groter is dan een eenpersoonsbed en kleiner is dan een tweepersoonsbed. Mensen kiezen hiervoor als ze graag een groter bed willen dan een standaard eenpersoonsbed, maar ook niet willen dat het bed te veel ruimte in beslag neemt, zoals een tweepersoonsbed. De afmetingen hiervan zijn dan ook vaak 120×200 of 140×200 cm.

Beddengoed

Onder beddengoed verstaan we alles wat met het bed en het matras te maken heeft, behalve het bed en matras zelf. Denk dan aan het dekbedovertrek, kussensloop, hoeslaken en moltondeken.

Geef een reactie