COAX kabel

Nieuw huis? Let dan wel op deze kleine dingen!

Als je een nieuw huis betrekt, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Dat is hartstikke logisch, er is ook zo veel te doen! Los van alle praktische zaken, zoals inpakken, klussen en verhuizen, heb je natuurlijk ook nog de administratieve taken. Je tekent een hoop papierwerk wat je allemaal moet doorlezen, je hebt veel contact met allerlei verschillende instanties en daarnaast moet je ook nog op zoek naar de beste deal voor je gas, elektriciteit en internet. Een hoop aan je hoofd dus. En dan kom je uiteindelijk in de fase waarin je je huis instapklaar gaat maken. Alle muren krijgen waarschijnlijk een likje, mogelijk moet er een nieuwe vloer in… het lijkt alsof je daarna een heel eind bent, maar er zijn nog veel meer kleine dingen waar je echt naar gekeken wil hebben voordat je het huis betrekt.

Tips

Wij zijn natuurlijk enige tijd geleden verhuisd en liepen inderdaad tegen dit soort dingen aan. Daarom hierbij een lijstje van zaken om in de gaten te houden voor je je spullen het nieuwe huis in laadt en het pand officieel betrekt:

  • Loop in de douche de randjes na. Kitrandjes zouden helemaal geen scheurtjes mogen hebben. Als ze deze wel hebben, is er niet goed genoeg gekit waardoor er water langs kan lopen. Dat loopt dan je plafond of muren in, wat voor schimmels en hoge luchtvochtigheid kan zorgen. Niet fijn!
  • Controleer of alle gelegde kabels het nog doen. In ons huis kwamen we er achter dat heel wat kabels de beste tijd hadden gehad. Gelukkig hadden we zo een nieuwe COAX kabel besteld, maar deze leggen was nog best een klusje aangezien we hiervoor de kruipruimte in moesten. Dat doe je liever voordat je meubels hebt waar je geen moddervlekken op wil krijgen, geloof me. Dus gelijk aan de slag met die COAX kabel.
  • Controleer of alle afzuiggangen goed schoon zijn en of de afzuiger goed afzuigt. Dat kan je makkelijk doen door er een kaars of een sigaret onder te houden. Verdwijnt de rook meteen de afzuiger in? Dan doet hij het nog prima.
  • Controleer of alle kranen het doen en of deze niet lekken of verstopte wasbakken hebben. Als een huis lang stil heeft gestaan, sluipen dit soort problemen er snel in. Dat wil je allemaal opgelost hebben voor je er in gaat.

Het is het makkelijkste om aan het begin je huis goed na te lopen en te bekijken wat je nou eigenlijk echt nog moet doen. Zet dit op een lijstje, en ga lekker aan de bak!

Geef een reactie