Een nieuwe vloer, zo gepiept

Ik had eindelijk mijn droomhuisje gevonden! Na een zoektocht van wel 5 jaar, was het dan zo ver. Ik mocht mijzelf de trotse eigenaar van een sociale huurwoning noemen! Sommige mensen zouden daar misschien niet trots op zijn, maar tegenwoordig is een mooie woning met tuin in Amsterdam iets wat goud waard is. En zo was het mij wel waard om 5 jaar te wachten op die perfecte plek!

Inrichten en verhuizen

Ok, maar ik kwam er al snel achter dat ik toch een behoorlijke beginner ben op het gebied van een huis krijgen. Ik heb jarenlang op kamers gewoond, bij mijn ouders etc en had dus totaal geen idee wat er allemaal bij komt kijken. Dus toen ik de sleutel kreeg en ik zag dat er geen vloer in de gehele woning lag, was ik behoorlijk boos. Ik belde gelijk mijn vader op die me meteen uitlegde dat het volstrekt normaal is dat dit zo opgeleverd wordt. Oh, echt? Ja echt. Mmm dat had ik niet meegerekend in mijn begroting en een vloer kan best duur zijn. Ook heb ik zelf totaal geen verstand van laminaat leggen o.i.id. dus ik voelde mij redelijk verloren. Gelukkig vond ik al gauw de website van De Laminaat Expert, was mij weer frisse moed gaf. Ik bestelde een leuke vloer voor een goede prijs en heb hem ook meteen lagen leggen door hen. Zo was deel 1 van mijn verhuizing klaar! Nu nog de spullen, ik had niet veel dus moest een hoop meubels kopen. Ik ging namelijk van 10 vierkante meter naar 65 vierkante meter. Een grote update, al zeg ik het zelf.

Stylish of oldschool?

Welke stijl wilde ik mijn woning eigenlijk inrichten? Ik had altijd een studentikoos leven gehad, dus dacht er nooit zoveel over na. Toch wilde ik het dit keer anders doen. Dit zou immers mijn vaste stek voor de komende 10 jaar worden. Ik koos uiteindelijk voor een oldschool interieur. Een beetje retro achtig. Ik had behoorlijk wat vintage accessoires al verzameld en kocht er nog wat leuke retro meubelen bij. Die pasten overigens ook perfect bij mijn nieuwe vloer! Natuurlijk duurde het hele inrichten, klussen en verhuizen veel langer dan ik had ingeschat, maar nu ik er eenmaal zit, wil ik nooit meer weg! Ik heb mijn perfecte paleis in hartje Amsterdam en dan ook nog met een tuin! Ik kan niet wachten tot het zomer is en ik heerlijk met al mijn vrienden kan bbq’en in de tuin.

Geef een reactie