Onjuiste uitspraken over groene stroom

Iedereen heeft er misschien wel eens van gehoord, maar wat is groene energie precies? Groene energie is afkomstig van duurzame energie. Naast groene stroom heb je ook grijze stroom. De output van de socket is precies hetzelfde, het verschil zit in de manier waarop het wordt gegenereerd. Groene energie is eigenlijk de energie waar onze toekomstige generaties geen hinder van ondervinden. Dat wil zeggen, het is geproduceerd uit natuurlijke bronnen. Je kunt hierbij denken aan zon, wind en water. Veel mensen zeggen vaak totaal verschillende dingen over groene energie. Maar wat zijn ze en wat is de waarheid?

1. “Groene stroom bestaat niet”

Mensen denken vaak dat het groene stroom nep is. Uiteindelijk komt er hetzelfde stroom uit het stopcontact als bij de buren. Hierin maken zij een fout. Stroom is traceerbaar. Hierdoor kan je echt nagaan of jij groene stroom krijgt of niet. Zo krijgen bedrijven een Garantie van Oorsprong certificaat als zij zich eraan houden dat zij ook echt groene stroom leveren.

2. “Groene stroom is allemaal hetzelfde”

Dit is ook onjuist. Er zijn nog steeds verschillen tussen het ene energiebedrijf en het andere. De een probeert op een milieuvriendelijkere manier elektriciteit op te halen dan de ander.

3. “Als het niet waait zijn windmolens onnodig”

Energie is weliswaar afhankelijk van de wind of de zon, maar daar zijn natuurlijk oplossingen voor. Op deze manier kunt u de koppeling van landelijke / regionale netwerken realiseren. De wind waait ergens op de wereld. Daarnaast kan de stroomvoorziening ook tijdelijk worden opgeslagen.

Dus alleen maar goed! Schakel direct over naar een stroomleverancier met groene stroom.

Geef een reactie