Ontdek welke step bij jou past

Wie heeft er als kind niet gestept? Het was een ideale manier om aan je evenwicht te werken, voordat je aan fietsen toe was. Maar vooral was het ook gewoon een erg leuke manier om je voort te bewegen. Waarom zijn we daar eigenlijk ooit mee gestopt?

Want ook nu nog is de step in veel gevallen een erg handig vervoersmiddel. Ontdek hieronder wat een step volwassenen kan brengen en hoe jij de juiste vindt voor jou.

Complete cardio

Wist je dat steppen een ideale workout is? Je gebruikt er namelijk een grote verzameling spieren mee. Van je buikspieren tot je billen: steppen is dé manier om aan je beach body te werken. Bovendien is het gewoon ontzettend goede cardio die een stuk minder belastend is voor je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen.

En het mooiste is: het is een lichaamsbeweging die eenvoudig in je dagelijkse routine te integreren is. Ga jij nu bijvoorbeeld niet met de trein naar werk omdat je huis en kantoor net te ver van het station zitten om te lopen en zie je het niet zitten om daar een fiets neer te zetten? Met een step ben je in no-time bij de trein. Waar hij vervolgens gewoon in mee kan als handig ingeklapt pakketje, om je ook weer van aankomststation naar kantoor te brengen.

Welke step past?

Wanneer je de step op die manier wilt gaan gebruiken, kies je het beste voor een licht en handzaam exemplaar. Er zijn al steps die met twee snelle handelingen zijn op te vouwen tot een formaat grote schoudertas. Deze steps wegen niet meer dan vijf kilo en gaan dus zonder moeite mee in de trein.

Voor iets grotere afstanden is een elektrische step natuurlijk ook een optie. Houd er dan wel rekening mee dat de meeste modellen daarvan officieel niet zijn toegestaan op de openbare weg in Nederland. Wil je de step puur voor de sport gaan gebruiken? Kijk dan naar een speciale sportstep of tourstep. Die zijn vaak wat lager gebouwd en gemaakt om comfortabel langere afstanden op te kunnen afleggen.

Geef een reactie