Onverwachte voordelen van een stagiair nemen

Kent u dat? Al uw werknemers werken erg hard, zijn gemotiveerd om het bedrijf tot een succes te maken, maar komen simpelweg niet overal aan toe. “Het zou zo fijn zijn als we 1 extra persoon in het team kunnen hebben om te ondersteunen” hoort u een collega zeggen. Begrijpelijk, maar het is niet altijd financieel haalbaar om een extra persoon aan te nemen. Welke oplossing kunnen we hier dan voor verzinnen? 

Vergeet niet de voordelen van een stagiair. Kost het echter niet heel veel tijd om nieuw personeel in te werken? Veel organisaties denken dat een stagiair te lang duurt om in te werken voordat hij/zij waarde gaat toevoegen in het team en dan zit de stagetijd er alweer op. Het is begrijpelijk dat dit het eerste is wat in u opkomt, maar niks is minder waar. Er zitten juist heel veel voordelen aan om een stageplaats aan te bieden. Wij noemen de belangrijkste.

Een stagiair is flexibel inzetbaar.
Het is voor een stagiair juist extra interessant om op meerdere afdelingen ingezet te worden. Zo kan een stagiair in deze tijd kijken wat bij hem of haar past en aan verschillende disciplines snuffelen. Deze flexibiliteit geeft u de mogelijkheid hen in te zetten waar ondersteuning op dat moment het meest nodig is.

Leergierigheid
Een stagiair(e) is vaak heel erg gemotiveerd om te leren. Hij of zij wilt zich graag ontwikkelen en zal dus extra inzet tonen om te groeien. Dezelfde gretigheid is niet altijd te vinden bij een werknemer die enkele decennia in dienst is.

Goed voor de doorloop
Het gebeurt geregeld dat er een lange termijn samenwerking uit voortvloeit indien een stagiair goed functioneerd en de ‘klik’ er vanuit beide kanten is. Doordat u zich toont als goed stagebedrijf, kan dit tevens een onverwacht positieve impact op uw imago hebben: studiegenoten van uw stagiair horen de verhalen en kunnen extra interesse in uw bedrijf krijgen. Lang leve goed werkgeverschap.

Zo zie je dus dat er veel voordelen voor korte én lange termijn zijn om een stagiair(e) aan te nemen. Bent u overtuigd? Een studenten uitzendbureau heeft vaak een uitgebreid netwerk om de perfecte stagiair uit te werven.