huis kopen javea

Op zoek naar de ideale plek voor een vakantiehuis? Overweeg Javea!

Heb je de afgelopen jaren een aardig bedrag gespaard en ben je je nu aan het voorbereiden op het aanschaffen van een eigen vakantiewoning? Als je dit vakantiehuis wilt hebben op een plek met een fijn en stabiel klimaat, waar men volop buiten leeft, waar het eten en drinken heerlijk is en waar de bevolking bekend staat om haar gastvrijheid, dan is het zeker het overwegen waard een huis te kopen in Javea. Dit is een badplaats aan de Spaanse oostkust, een klein stukje ten noordoosten van Alicante en ook niet ver ten zuiden van Valencia.

Dit heeft Javea te bieden

Javea, dat in het plaatselijke dialect overigens Xàbia wordt genoemd, heeft veel te bieden aan zowel toeristen als de bewoners. Zo beschikt het over een fraai oud stadscentrum dat nooit zal vervelen. Verder wordt Javea geroemd om de prachtige zonopkomsten die je vanuit hier ziet. Javea is ook nog eens omgeven door fraaie natuurgebieden. De hoogteverschillen zijn soms fors, maar als je de moeite neemt, kun je genieten van adembenemende uitzichten, zoals bijvoorbeeld van de berg Montgó. Daarnaast zijn er in de nabije omgeving talrijke mooie baaien en stranden te bezoeken.

huis kopen javea

Wat je moet weten over Spaanse hypotheken

Als je eenmaal overtuigd bent van het kopen van een tweede huis in Spanje in het algemeen of zelfs in Javea in het bijzonder, dan wordt het binnenkort misschien al tijd om zaken te doen. Als je dit huis wilt kopen met behulp van een hypotheek, dan moet je wel weten dat je als buitenlander in Spanje slechts 70 procent van het aankoopbedrag van het huis kunt meenemen in de hypotheek. Met andere woorden: je zult dus minstens 30 procent van de prijs met eigen geld moeten betalen.

Geef een reactie