Populairste tuinvogels

De 4 populairste tuinvogels op een rij

Het fluiten van de vogels verhoogt het gevoel van lente. En het gefladder in en uit het vogelhuisje, daar kun je wel uren naar kijken. Vogeltjes in de tuin zijn als gezellige visite. Maar wat voor vogels zijn het eigenlijk? Wij zetten de populairste tuinvogels voor je op een rij.

Populaire tuinvogel #1 – Huismus

De huismus klinkt als een hele logische in de lijst met de populairste tuinvogels. Maar toch gaat het niet heel erg goed met deze tuinvogel en lopen de aantallen snel terug. Zo snel dat dit kleine vogeltje op de rode lijst van vogels staat. Niet zulk leuk nieuws dus. Je kunt een vrouwtjes huismus herkennen aan een egaal bruin verenkleed. De mannetjes hebben een kenmerkende zwarte bef en de zijden zijn kastanjebruin. In de zomer hebben ze grijze wangen en een zwarte snavel.

Populaire tuinvogel #2 – Koolmees

Het schattige koolmeesje is een van de bekendste tuinvogels. Zijn gele borst valt op en het gezang zorgt voor de gezelligheid in de tuin. Dit kleine vogeltje heeft een zwarte kop met opvallende witte wangen. De bovenkant is groenachtig en de onderzijde heeft een typerende gele kleur met daaroverheen een zwarte streep over de borst. Een witte streep vind je op zijn vleugeltjes.

Populaire tuinvogel #3 – Pimpelmees

Net als de koolmees is de pimpelmees een bekende en populaire tuinvogel. Dit vriendje komt in de winter graag dichtbij de huizen om zo lekker van de vetbolletjes te snoepen. De zang wordt omschreven als een zilveren glimlachje. Ook kun je de pimpelmees herkennen aan een lichtblauw petje, de witte wangetjes en een brede donkerblauwe lijn in de nek. Ook loopt er een zwarte streep vanaf de ogen naar achteren. De borst is geel iets minder fel dan bij de koolmees.

Populaire tuinvogel #4 – Roodborstje

Dit nieuwsgierige tuinvogeltje gaat zelf graag op ontdekking uit. Roodborstjes zijn goed van vertrouwen en komen vaak dichtbij de huizen. De naam van dit beestje verklapt al een beetje hoe hij eruit ziet. De onderkant van zijn kop, keel en borst hebben een prachtige oranje-rode kleur. Zijn kop en bovenzijde is bruin-grijs en zijn onderzijde bruin. Hij heeft in verhouding opvallend grote ogen.

Wil jij zelf genieten van deze populaire tuinvogels? Vraag dan aan je hovenier welke bomen en planten jij het beste in je tuin kunt planten.