Redenen om een Wii te kopen in 2020

De gamewereld zuchtte collectief toen Nintendo in 2006 de Wii uitbracht over de hele wereld. Hoewel de GameCube verschillende baanbrekende titels presenteerde en geliefd blijft bij fans, hebben de verkoopcijfers nooit hetzelfde gepresteerd als het almachtige duo, de PS2 en de originele Xbox.

Nu 14 jaar en 100 miljoen verkochte eenheden later, hebben we achteraf wat van die zoete 50/50 verzameld. En hoewel we alle gouden eieren kennen die de Wii voor Nintendo heeft gelegd, weten we ook hoe de zaken een beetje zijwaarts zijn gegaan met de verwarrend op de markt gebrachte en veel minder verkopende Wii U.

Bovendien, nu het bedrijf is hersteld met de succesvolle release van de Switch, loont het om terug te kijken op de machine die bekend is geworden. Hier een aantal goede redenen om in 2020 een Wii aan te schaffen.

Goedkoop

Voor slechts een paar tientjes ben je de eigenaar van een kant-en-klare Wii. Voor de prijs van één volledig geprijsd spel zou je de eigenaar kunnen zijn van een hele extra console. Stel je voor dat je een nieuwe console had gekocht in plaats van Fallout 76 of Battlefront 2.

Klassieke titels

Mario Galaxy 1 & 2, Legend of Zelda: Twilight Princess, Legend of Zelda: Skyward Sword, Donkey Kong Country Returns, Super Smash Bros Brawl, New Super Mario Bros. Wii, No More Heroes, Resident Evil 4, Metroid Prime 3: Corruption en Mario Kart Wii. En er zijn veel minder bekende diamanten zoals Fire Emblem: Radiant Dawn, Madworld, Wario Ware, The Last Story, Xenoblade Chronicles en Muramasa: The Demon Blade.

De Wii game console is wellicht nu beroemd om zijn eindeloze partygames en fitnesstitels die iedereen op de been hielden, maar er zijn veel meer substantiële games beschikbaar op de machine – je hoeft ze alleen maar op te zoeken.

Unieke motion controls

Toen het uitkwam, was ik geen fan van bewegingscontroles met de Wii controllers. Tegenwoordig ben ik helemaal om vanwege de eigenzinnigheid die de bewegingsbesturing van de Wii is.

Hoewel ik niet zou willen leven in een wereld vol bewegingscontroles, en ik ben inderdaad blij dat rage is uitgestorven, krijgt het veel plezier terug als het niet je enige spelconsole is. Wanneer je het spelen van de Wii afwisselt met een meer reguliere spelervaring zoals een Xbox of Playstation, zijn de bewegingsbesturingen een stuk eenvoudiger om mee om te gaan.

Ik raakte er vrij snel aan gewend en in sommige games voegen ze een echt unieke ervaring toe. Je hebt gewoon die ontsnapping beschikbaar voor als je gewoon niet elke minuut met je polsen wilt wiebelen.