Redenen om in Leeuwarden te wonen

Leeuwarden is een stad die steeds populairder aan het worden is. Niet voor niets is de stad in 2018 benoemd tot Culturele Hoofdstad van Europa. Op het gebied van toerisme is dit natuurlijk erg positief, maar ook wanneer je wilt verhuizen naar Leeuwarden dan zijn er genoeg redenen om dit te doen.

Wat maakt Leeuwarden leuk

Leeuwarden is een van die Nederlandse steden met een prachtige historische binnenstad, maar ook veel modernisatie met nieuwe gebouwen. Verder kent de stad meer dan 100 horeca gelegenheden, waardoor je niet snel met een lege maag komt te zitten en er altijd wel een plek te vinden is om gezellig een drankje te drinken.

Naast de horecagelegenheden zijn er ook musea, waaronder het Fries Museum, dat in 2015 is benoemd tot Museum van het Jaar. Ook kent de stad diverse jaarlijkse evenementen die inwoners uit de hele provincie trekken.

Werken en studeren in Leeuwarden

Zowel in de financiële sector als in de non-profit dienstverlening zijn er tal van vacatures te vinden. De vacaturesites staan op het moment vol met potentiële banen. Tijdens je beslissing om naar Leeuwarden te verhuizen is het mogelijk om eerst de mogelijke banen in jouw sector te checken en al wat brieven uit te sturen om een indruk op te doen.

Met de NHL Stenden Hogeschool is Leeuwarden voor veel mensen ook een interessante stad om naartoe te verhuizen voor de studie. Het is rustiger dan een stad al Amsterdam of Utrecht, maar nog steeds genoeg vermaakt en bovendien een levendig uitgaansleven. Een echte stad voor een goede combinatie tussen focus op de studie, maar ook de nodige afleiding.

Verhuizen naar Leeuwarden

De afgelopen jaren is er ook veel bijgebouwd en zijn er renovaties geweest, waaronder in de wijk Schieringen-Heechterp. Hoewel het niet eenvoudig is om een woning te vinden voor zowel het huren als kopen, is dat in heel Nederland de situatie. Verstandig is om een makelaar in Leeuwarden te vinden die jou verder kan helpen bij het vinden van een woning voor jou. Een makelaar kan zijn contacten gebruiken en op zoek gaan naar iets dat precies bij jou past. Zelf kun je natuurlijk al online gaan zoeken op een online website als Funda.