sarkingdak

Sarkingdak de beste oplossing?

Wil jij nou ervoor zorgen dat je huis netjes geïsoleerd. Een mooie oplossing om je huis te isoleren kan je voor een sarkingdak gaan. Stel je nou eens voor dat je thuis zit en het blijft koud in huis. Dan ga je natuurlijk het huis stoken. Want dat zorgt ervoor dat je huis natuurlijk warmer wordt. Om te kunnen stoken heb je energie nodig. Echter kan dit om meerdere manieren en het kost vaak geld om het huis te verwarmen. Maar hoe vervelend is het als die warmte die je gestookt hebt weer verdwijnt. Je wilt dus dat het huis langer warm blijft zodat dat minder energie kost. Om ervoor te zorgen dat je verwarmde huis warm blijft kan je het huis isoleren. Dat kan op meerdere manieren.

Voor wat moet je kiezen?

Om het huis te isoleren heb je meerdere manieren om dat toe te passen. Een van die manieren is om het huis langs buiten te isoleren. Dat is een erg goede methode en zorgt uiteindelijk ook voor dat je beter voor het milieu wordt. Een andere maar ook een zeer goede methode om het huis te isoleren is een sarkingdak. Dit is een methode die tegenwoordig vaak wordt gebruikt wordt bij renovaties. Een sarkingdaksysteem heeft als voordeel dat het probleemloos kan worden gebruikt als aanvulling een die tussen de werk delen van de timmerman wordt aangebracht. Daarmee zorg je ervoor dat je langer warmte in huis houdt dan dat het naar buiten ontsnapt.

De werkwijze van het plaatsen van een isolatie

Om een zogenoemde sarkingdak te plaatsen zijn er een aantal stappen om het te voltooien en te voorkomen dat er wat mankementen zijn. De eerste stap is om de dakbedekking eerst te verwijderen samen met de tengel- en panlatten. Door het te verwijderen komt de dak vrij te liggen Om het te bedekken komt er op de dakspanten wordt er een dampscherm aangebracht zodat de isolatie wordt beschermt tegen vocht van binnenuit. De volgende stap vordert met het plaatsen van de stijve isolatieplaten. Op die platen wordt onderdakfolie geplaatst. Dit is als reden om het dak water- en winddicht te beschermen. Als laatste worden de tengellatten door het isolatiemateriaal vastgezet in de reeds aanwezige keperwerk.

sarkingdak

De voordelen aan deze systeem

Een van de voordelen van een sarkingdak is  dat het bij  een renovatie snel en eenvoudig geplaatst wordt. Daarnaast zijn de isolatieplaten licht van gewicht en zorgen ze ervoor dat ze weinig belasting zorgen en het helpt het dak verstevigen. Je kan deze isolatieplaten op de juiste maat te vervaardigen. Dus met deze voordelen is er eruit op te maken dat het huis er beter qua constructie eruit komt en niet zorgt voor eventuele dak breuken die natuurlijk niet gaan ontstaan.

Andere voordelen

Daarnaast is een sarkingdak ook goed voor de energiebesparing. De isolatie zorgt er uiteindelijk voor dat je ongeveer 30-50% op energiebesparing oplevert. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de dakconstructie langer mee gaat en zorgt het ervoor dat het tegen de weersinvloeden.

Geef een reactie