Raamfolie ontwerpen

Sprookjesbadkamer met een budget

Wil je jouw badkamer omtoveren van pompoen tot koets? Het kan zijn dat de kosten je in eerste instantie afschrikken. De gemiddelde simpele badkamer verbouwing kost al gauw 5000 euro. Maar niet gevreesd! Er zijn genoeg alternatieven voor de investeringen die het upgraden van een badkamer met zich meebrengt. En met onze tips kun je jouw badkamer de welverdiende update geven zonder over je budget te gaan!

Bespaar op raambedekking

In plaats van veel geld uit te geven aan op maat gemaakte jaloezieën of rolgordijnen, kun je inkijk in de badkamer voorkomen met raamfolie. En dat hoeft niet saai te zijn, je hebt raamfolie in allerlei kleuren en patronen. Wij worden enthousiast van Sticker Atelier, waar je ook raamfolie kan ontwerpen! Raamfolie snij je makkelijk op maat. Erg handig dus als je een vreemd formaat raam hebt in de badkamer.

Grijp naar de verf

Pak die kwast en roller maar alvast, want met verf kun je echt alles een nieuwe look geven. Verf is namelijk niet alleen ideaal om de muren een opfrisser te geven. In plaats de badkamer een andere look te geven met nieuwe tegels, geef je de tegels een likje tegelverf. Zeg maar dag tegen die verouderde oranje tegels uit oma’s tijd. Let wel op dat je verf koopt die goed bestand is tegen warm water. En wat koop je als je toe bent aan een nieuwe badkamerkast? Juist, een pot verf!

Ga voor tweedehands

Breng ook voor de makeover van je badkamer eens een bezoekje aan de kringloop. In plaats van een fortuin uit te geven aan nieuwe hardware voor de badkamer, ben je zo nog niet eens een tientje kwijt. Pak de spraypaint erbij en breng een lekker middagje in de zon door met je nieuwe aanwinsten. Kies een kleur die je mooi vindt; goud, mat zwart, fel roze. Maak het zo gek als je zelf wilt. En alle items matchen ook gelijk!

Verlichting

Hang voor de finishing touch andere, of extra verlichting op. Denk aan goede verlichting bij de spiegel waar je ‘s ochtends je looks checkt. Maar overweeg ook om een dimbaar licht aan te schaffen voor de badkamer. Als je thuis komt moet je badkamer namelijk ook een plek zijn waar je uit kunt rusten. Voor een makeover van je badkamer op budget moet je even de mouwen opstropen, maar dan heb je ook wat!