Steiger kopen voor zakelijk gebruik

Voor in de bouw, schilders en schoonmakers, doe-het-zelvers of stukadoors, is een rolsteiger nodig. Maar waarom eigenlijk?

Optimale werkveiligheid

Voor werkzaamheden op hoogte is het belangrijk om veilig te werk te gaan. Je kan dus een steiger kopen om te garanderen dat je jouw klus altijd veilig uit kan voeren. Dit is zeker omdat sinds 2018 de regelgeving omtrent het werken met rolsteigers flink is aangescherpt. Hierdoor is het natuurlijk alleen maar nóg veiliger geworden, maar wordt je wel flink gestraft 

Multifunctioneel

Steigers zijn multifunctioneler dan je denkt. Vergeleken met een ladder kun je op een steiger veel extra’s kwijt, zoals gereedschappen, verfblikken of andere benodigdheden. Zo hoef je niet telkens omhoog en omlaag te klimmen om spullen te halen of te brengen. En er zijn ook steigers te koop die je binnenshuis kan gebruiken. Hierdoor wordt het klussen binnen ook steeds gemakkelijker. Je kan de rolsteigers ook ombouwen. Extra luiken, beugels, ladders, etc. zijn zo toegevoegd aan de steiger en kan je meteen weer aan de slag!

Voordelig een rolsteiger kopen

Een steiger kopen is op den duur voordeliger dan steeds een steiger te huren voor je bedrijf. Gaat het om een kleine klus dan kun je kiezen om een steiger te huren. Als je dan een steiger koopt, kan je veel geld besparen als je in de toekomst een steiger vaker nodig hebt. Vooral als bouwbedrijf zal het gebruik van een rolsteiger vaker terugkomen en is het beter om dit dus te kopen. Op de lange termijn houd je namelijk meer geld over en kun je dus op een andere manier in je bedrijf steken.

Rolsteiger is veel gemakkelijker te verplaatsen 

Rolsteigers rollen gemakkelijk en zijn daardoor prima te verplaatsen. Veel gemakkelijker dan zo’n onhandig lange ladder die je moet oppakken, wat tevens nog gevaarlijker is dan een rolsteiger. Bij een rolsteiger kan je hem zo verplaatsen met behulp van de wielen onder de steiger.