Sterk door de infraroodsauna

Van de traditionele sauna is bekend dat je weerstand ervan omhoog gaat. Maar hoe zit dat met de infraroodsauna, word je daar ook sterker van? Welke voordelen zijn er aan een infraroodsauna? En waarom zou je er zelf een kopen?

In ‘t zonnetje

We weten allemaal wat het effect van de zon is op ons gestel. Uiteraard: je moet je even goed insmeren, maar de zon staat garant voor positieve vibes. Niet alleen qua vitamines, ook worden we vrolijk van een lekker zonnetje. De infraroodsauna 100% met de zon vergelijken is wat kort door de bocht. Toch zijn er gelijkenissen. De straling van de infraroodlampen lijken er namelijk enorm op. Alleen hoef je voor de infraroodsauna geen zonnebrandcrème te gebruiken. Feit is wel dat infraroodstraling zorgt voor een positief gevoel. 

Weldaad voor je lijf

Mensen met spier- of gewrichtsklachten hebben enorm veel baat bij de infraroodsauna. Je lijf wordt door de straling van de lampen opgewarmd en dat geeft enorme weldaad voor je spieren of gewrichten. Er zijn zelfs patiënten die zoveel baat hebben bij deze sauna, dat ze overwegen een infraroodsauna te kopen. En dat ligt meer binnen je bereik dan je misschien zelf denkt. Een infraroodsauna kun je namelijk eenvoudig in je eigen huis installeren. 

Baat het niet …

Uiteraard staat infraroodsauna ook garant voor een lekker potje zweten. Dat betekent dat je afvalstoffen kwijt raakt. Alleen daarvan word je al sterker. Daarnaast wordt je hart gestimuleerd flink aan het werk te gaan, waarvan het hart een oppepper van krijgt. Ook verbrand je calorieën in de sauna, waarvan je kunt zeggen: baat het niet, dan schaadt het niet. Er zijn wel een aantal voorwaarden die bij saunabezoek horen voor een gezonde afloop. Zo moet je goed drinken en is het heel verstandig te douchen na het bezoek aan de sauna. Zo spoelen al je afvalstoffen het doucheputje in, ruimt lekker op.

Relaxed …

Of je sterker wordt van een infraroodsauna of niet, het werkt ontspannend. En wie zich relaxed voelt, zit beter in zijn vel. In de sauna geniet je van het niks doen en van even zonder afleiding zijn. Ontspannen in de sauna is sowieso therapeutisch. De warmte dringt niet alleen diep je lijf in, het geeft je ook nog veel energie. Om weer terug te komen op de zon, na een zonnige dag kun je er weer helemaal tegenaan. Zo is het ook met de infraroodsauna.

Bron: www.bastu.nl