hout container

Tips bij het huren van een afvalcontainer

Wil je een hout container, een grofvuil container of een bouwafval container huren? Dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vind je een aantal tips voor het huren van een afvalcontainer.

Huur de juiste container

hout container

Allereerst is het belangrijk dat je voor de juiste container huurt. In hout containers mag je alleen hout doen en in dakafval containers alleen dakafval. Als je afval meer gemengd is, kun je beter kiezen voor een grofvuil container of een bouwafval container. Bij grote klussen is het vaker echter wel goedkoper om het afval te scheiden in verschillende containers.

Bepaal het formaat

Afvalcontainers zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Het kan soms lastig zijn om hierin de juiste keuze te maken. De meest populaire container bij particulieren is de container met een formaat van 6 m3. Vaak heb je hieraan voldoende voor klussen in en rondom je huis. 

Zorg voor voldoende ruimte

De afvalcontainer moet wel gemakkelijk geplaatst kunnen worden. Maak daarom van tevoren voldoende ruimte vrij. Houd er rekening mee dat er niet alleen één of twee parkeerplaatsen voor de container vrij moeten zijn, maar ook nog twee of drie extra parkeerplaatsen voor de vrachtwagen.

hout container

Controleer of je een vergunning nodig hebt

In veel gevallen heb je geen vergunning nodig voor de plaatsing, als de container voor korte tijd wordt geplaatst op gemeentegrond. Het is echter wel slim om dit goed te controleren. Zo kun je indien nodig toch een vergunning aanvragen. Je kunt dit controleren door contact op te nemen met de gemeente.

Zorg voor een stevige ondergrond

Het is belangrijk dat de ondergrond stevig genoeg is. Zowel voor de container (ook als hij eenmaal vol is) als voor de vrachtwagen. Houd hier dus rekening mee!