Tips bij het verkopen van jouw huis

Het verkopen van je woning is een belangrijke zaak. Het is je meest waardevolle bezit namelijk, daar moet dus zorgvuldig mee omgegaan worden. Vaak heb je wel een makelaar die je bijstaat, maar zelf kun je ook het een en ander doen. In deze blog lees je tips waar je zelf op moet letten bij het verkopen van je huis.

Tip #1

Zorg ervoor dat je huis spik en span is. Het is aan te raden om je huis van onder tot boven uit te zoeken een al je oude spullen weg te gooien. Zo maak je ruimte in de kasten waar je vervolgens weer al je andere troep kwijt kunt. Gooi bijvoorbeeld al je oude kleding weg, dit zorgt ook voor een nieuwe en frisse start bij het verhuizen.

Tip #2

Heb jij een beetje een excentrieke smaak? Zorg er dan even voor dat al jouw meubelen die niet doorgaan voor ”normaal” even het huis verlaten. Je huis verkoopt het beste wanneer de inrichting zo neutraal mogelijk is. Je kunt ervoor kiezen om tijdelijk meubels te huren bijvoorbeeld.

Tip #3

Verkoop zelf je huis! Een makelaar heb je in principe helemaal niet nodig. Zelf je huis verkopen zorgt voor een enorme vrijheid. Ook kun je er flink kosten mee besparen. Klinkt dit nou aantrekkelijk, neem dan even een kijkje op https://huizenbank.nl/.

Tip #4

Naast dat het huis opgeruimd en schoon moet zijn, moet het huis ook goed onderhoud uitstralen. Moet dat ene muurtje nog gewit worden? Doe dat dan even. Of neem zaken als een lampje vervangen of een rookmelder ophangen. Alles moet tot in de puntjes verzorgt zijn.