Tips bij het kopen van de juiste vloer

Een nieuwe vloer vormt een belangrijk basis in huis, daarom wil je natuurlijk maar al te graag dat de vloer die je kiest past bij de rest van woning. Omdat de mogelijkheden oneindig zijn, is het nog moeilijker om een passende vloer te kiezen! Je kunt gaan voor diverse designs, materialen en kleuren gaan. 

Denk aan de ruimte

Kijk allereerst naar de soort ruimte waar je de vloer gelegd wil hebben. Een vloer in de slaapkamer wil je waarschijnlijk vooral geluiddempend hebben, terwijl je bij de vloer in de woonkamer rekening houdt met een vloer die bij een vloerverwarming past. Ga voor vloerverwarming infrezen naar Kwakkel BV! Zij zorgen ervoor dat de vloerverwarming op de juiste manier onder de vloer gelegd wordt. 

Kleur en interieur

De vloer is daarbij ook onderdeel van je interieur. Een vloer moet matchen met de meubels en woonstijl die jullie in huis hebben. Daarbij wil je dat de vloer aansluit op de gehele vloer in de woning. De vloer van verschillende ruimtes moeten daarom ook passen bij de nieuwe vloer. 

Effect van de vloer

Je zult er misschien niet direct bij stilstaan, maar een vloer kan invloed hebben op de optische grootte van de ruimte. Is een ruimte erg klein en wil je deze groter doen lijken? Ga dan voor een lichte kleur vloer met een rustig patroon. Een visgraat vloer is in dit geval niet aan te raden. 

Een ondervloer

Bij de meeste vloeren is het hebben van een geschikte ondervloer essentieel. Een ondervloer wordt namelijk ingezet om de levensduur van de gekozen vloer te verlengen en kwaliteit te waarborgen. Daarnaast kan een ondervloer ervoor zorgen dat er minder geluidsoverlast gecreëerd wordt, betere isolatie en vocht wordt voorkomen.

Geef een reactie