Tips om afval tegen te gaan

Er is tegenwoordig een afvalcrisis op onze planeet, met plastic overal waar we kijken. En het is onze verantwoordelijkheid, als individuen, om er iets aan te doen. Ik ben me steeds meer bewust geworden van mijn eigen persoonlijke impact, vooral sinds ik vegan ben geworden en het minimalisme ben begonnen, en ik heb verschillende manieren gevonden om kleine maar belangrijke veranderingen in mijn levensstijl aan te brengen om mijn verspilling te verminderen.

Dat gezegd hebbende, ik ben niet perfect. En als je je verspilling wilt verminderen, probeer jezelf dan niet in elkaar te slaan als je probeert en faalt, keer op keer. Het is een strijd tegen een systeem dat niets lijkt te geven om het afval dat we produceren of de impact die we hebben. Doe gewoon uw best om te verminderen op de manieren die logisch zijn voor uw levensstijl. Als we dat allemaal zouden doen, zouden we een aanzienlijke gezamenlijke inspanning leveren om ons algehele afval te verminderen.

Stop met het kopen van dingen

Een van de grootste dingen die u kunt doen om uw afval te verminderen, is door simpelweg te stoppen met het kopen van zoveel spullen. Als je nieuwe dingen koopt en er zijn geen zwerfafval oplossingen, creëer je vraag naar dat ding, en creëer je ook vraag naar zijn productietraject en het afval dat daarmee gepaard gaat. Gewoon nee zeggen tegen dingen die je niet nodig hebt, en waardering hebben voor wat je al hebt, is een van de grootste stappen die je kunt nemen om je afval te verminderen.

Vermijd spullen in plastic

Helaas is het meeste voedsel tegenwoordig verpakt in plastic. Alleen al in het VK wordt jaarlijks meer dan 170 ton afval geproduceerd, waarvan een groot deel voedselverpakkingen zijn. En als je nu in je prullenbak zou kijken, weet ik zeker dat veel, zo niet de meeste, plastic is dat je eten inpakte. Voor mij is dit een van de grootste uitdagingen waar ik in mijn dagelijks leven aan werk, aangezien supermarkten alles met plastic bedekken. Je kunt niet altijd winnen, maar doe je best om voedingsmiddelen te zoeken die niet in plastic zijn verpakt.

Geef een reactie