Tips om je huis een make-over geven

Door de huidige situatie zitten veel mensen meer thuis. Als je veel thuis zit is het voor te stellen dat je misschien behoefte hebt aan wat veranderingen in je huis. Heb je zin om je huis wat op te pimpen? Lees hier een aantal tips hoe je dat gemakkelijk kunt doen. Met een paar kleine aanpassingen kun je je huis makkelijk omtoveren tot je eigen droomhuis.  

Andere verlichting 

Als er iets voor sfeer zorgt in huis, is het wel verlichting. Je kunt misschien eens kritisch kijken naar de verlichting in huis. Verlichting wordt soms gezien als iets praktisch, maar kan echter voor grote verschillen zorgen. Daarom is het wellicht tijd voor nieuwe verlichting. Ook met kaarsen kun je een andere sfeerverlichting creëren.  

Muur verven 

Een andere eenvoudige verandering die grote verschillen kan creëren, is een muur verven. Zijn de muren al jaren dezelfde kleur? Dan is het tijd om een muur in de ruimte om te toveren tot een echte eyecatcher. Je kunt ook gaan voor behang met een leuke print. Ook kun je de kozijnen, deuren en deurpost eens verven als dat nodig is. Hierdoor krijgt je huis een meer verzorgde uitstraling.  

Meubelknoppen 

Een ander heel leuk detail zijn meubelknoppen. Meubelknoppen heb je in verschillende soorten en uitvoeringen. Denk aan moderne, landelijke of brocante stijlen. Met nieuwe meubelknoppen zorg je op een eenvoudige manier voor een verfrissende verandering. Deze kun je bijvoorbeeld kopen bij een meubelmaker.  

Wijzig de indeling 

Het veranderen van de indeling van je woonkamer kan ook grote impact maken. Staat je bank al jarenlang tegen dezelfde muur aan? Misschien staat de bank ook wel heel mooi aan de andere kant van de woonkamer of als je het een kwartslag draait. Op deze manier kom je misschien in nieuwe inzichten die je woonkamer kunnen oppimpen. Je kunt een plattengrond maken van de ruimte die je wilt herindelen en hierin alle mogelijke opties in tekenen.  

 

Bank re-stylen 

Een bank is een van de meest opvallende items in je interieur. Dus logischerwijs als je daar verandering in aanbrengt, ziet je hele interieur er anders uit. Je kunt natuurlijk een nieuwe bank aanschaffen, maar dit kost natuurlijk vaak nogal wat. Je kunt je bank ook re-stylen doormiddel van sierkussens en een leuk plaid. Ook een leuk vloerkleed in een nieuwe tint, passend bij je bank kan een hele andere look creëren. Tegenwoordig kun je ook tweedehands heel veel leuke meubels scoren, waarvoor je niet de hoofdprijs betaalt. Al met al kun je met een aantal kleine veranderingen, grote impact maken in jouw woning. 

 

Geef een reactie