geoceramica

Tips om je tuin klaar te maken voor het voorjaar

Het voorjaar; de bladeren komen weer aan de bomen, de vogeltjes fluiten en het zonnetje komt vaker tevoorschijn. De hoogste tijd om je tuin klaar te maken hiervoor. Het klinkt als een hele opgave, maar het is makkelijker dan je denkt. Als je eenmaal bezig bent is het zo voorbij en kun je snel genieten van je prachtige tuin.

Tuintegels

Allereerst maken tuintegels echt veel verschil in hoe je tuin eruit ziet. Wat wil je precies wil uitstralen en hoe serieus je je tuin neemt begint bij tuintegels. Er zijn verschillende soorten tuintegels die je kunt gebruiken. Kies tuintegels die passen bij de stijl van je tuin of de stijl die je graag voor je tuin zou willen. Wil je graag een moderne look? Kies dan voor keramische tuintegels. Ga je toch liever voor een klassieke uitstraling? Dan kies je eerder voor betontegels.

Iedere tuintegel heeft zo zijn eigen kenmerken. Iedere soort tuintegel heeft dan ook z’n voor- en nadelen. Er bestaat ook een combinatie van de keramische en betonnen tuintegel, genaamd geoceramica. Op die manier worden de beste voordelen van beide soorten tuintegels verkregen. Met de geoceramica wordt er veel tijd bespaard met leggen, omdat er op zand gelegd kan worden. Daarnaast zijn de tegels eenvoudig en snel te leggen.

Opruimen

Nadat het met je tuintegels goed zit, dient het ook netjes te zijn in je tuin. Anders kun je niet genieten van die mooie tuintegels en van je tuin in het algemeen. Begin met onkruid verwijderen door een onkruidverdelger te gebruiken en veeg dit vervolgens op. Voor vuil wat al lang op de grond aanwezig is en daardoor niet zo simpel verwijderd kan worden, kun je een hogedrukreiniger gebruiken als je die hebt.

Snoeien

Het snoeien van de planten is minstens zo belangrijk. Verwijderd de levenloze planten die de koude dagen niet hebben doorstaan. Zo zorg je er weer voor dat de plant gezond blijft. Hierdoor ontstaat ook weer vuil op de grond. Veeg dit nog even na met de bezem.

Opfleuren

Een tuin is natuurlijk geen echte tuin zonder dat je het een beetje opfleurt met mooie kleuren. Dit kun je doen met planten die veel kleur bevatten en hierdoor echt je tuin een stuk mooier maken. Planten die in dat rijtje passen zijn hortensia’s, camellia’s, de magnolia en de kalmia’s. Houd wel rekening met het aantal uren dat er zon is in je tuin per dag en de bloeitijd van de desbetreffende bloemen of planten.