Tuinaanleg

Tips voor de aanleg van je tuin

Na jaren vind je dat het eens tijd wordt voor een grote metamorfose voor je tuin. Maar waar begin je? Laat je de tuin aanleggen of heb je zelf groene vingers? Kies je voor een strak gemaaid gazon of voor een speelse inrichting van de tuin? Deze vragen spoken misschien allemaal door je hoofd heen. In deze blog lees je verschillende tips voor je nieuwe inrichting van de tuin. Zo lees je hier tips voor straatwerk, beplanting en hekwerk.

Straatwerk

Als je je tuin of oprit wilt laten bestraten, dan begint dat natuurlijk bij de keuze van de juiste steen of tegel. Er zijn dan enkele vragen waar je goed rekening mee moet houden zoals de belasting van de tegels. Voor een oprit geldt dat er veel belasting op de tegels komt. Dan moet je natuurlijk wel de juiste steen kiezen voordat het begint te verzakken. Wil je graag zo min mogelijk onderhoud? Dan kun je het beste kiezen voor keramische tegels. Want hier groeit nauwelijks onkruid tussen en ook heb je geen last van groene aanslag.

Beplanting

Heb je op dit moment weinig planten in je tuin en twijfel je of jouw tuin geschikt is voor beplanting? Bedenk dat eerst goed of jouw bodem geschikt is voor beplanting. De kwaliteit van de grond zorgt ervoor of de beplanting gaat slagen. De zuurgraad is hierbij heel belangrijk! Vervolgens kun je gaan kijken welke kleuren je graag in de tuin wilt. Je kunt de kleuren zelf kiezen of je laten adviseren door een hovenier. Natuurlijk kun je ook eerst zelf internet afstruinen naar verschillende soorten planten. Vervolgens kun je nadenken of het heel geordend of juist wild mag zijn.

Hekwerk

Ook de keuze voor het hekwerk is heel belangrijk voor het aangezicht van de tuin. Er zijn vele soorten hekwerken op de markt. Hierdoor kan het zijn dat je niet precies de eigenschappen van elk soort hekwerk weet. Daarom vertellen wij jou graag over de verschillende soorten hekwerk. Zo kun je kiezen voor dubbelstaafmat hekwerk, spijlenhekwerk, gaashekwerk of sierhekwerk. Bij sierhekwerk kun je kiezen voor een robuuste, klassieke of strakke uitstraling. Welk soort je kiest, hangt af van het soort tuin dat je hebt. Sierhekwerk is naast een sierlijke toevoeging aan de tuin, ook heel functioneel. Zo dient het als goede afscheiding van de tuin.