tapijttegels

Tips voor de inrichting van een klein appartement

Een klein huis: het heeft zo zijn voor- en nadelen. Aan de ene kant is het natuurlijk hartstikke gezellig en knus, aan de andere kant moet je wel ontzettend creatief zijn om de kleine ruimte die je hebt optimaal te benutten. Bovendien is het een uitdaging om de ruimte groter te doen lijken dan deze in werkelijkheid misschien is. We geven je in deze blog daarom vijf tips voor het warm en sfeervol inrichten van je kleine stulpje!

Een kleurrijke vloer

De vloer doet ontzettend veel voor de uitstraling van een ruimte. Kies je voor een stenen vloer of bijvoorbeeld heel licht laminaat of pvc? Dan oogt de ruimte al gauw grauw en ongezellig. Maar ga je bijvoorbeeld voor tapijttegels, dan kun je verschillende warme kleuren combineren! Het zorgt voor een vrolijk effect en je hebt volledige vrijheid in het kiezen van je eigen ontwerp!

Spiegels

Deze ‘truc’ zullen de meesten wel al kennen, maar we moeten ‘m toch even benoemen. Met spiegels creëer je een optische illusie die meer ruimte suggereert dan er eigenlijk is. Hang je een grote spiegel aan een brede wand, dan zal de ruimte breder ogen. Met een spiegel op een smalle wand bereik je de illusie van lengte. Zorg er wel voor dat je de plek van de spiegel afstemt op de lichtinval.

Glas

In het verlengde van de ‘spiegeltruc’, valt het gebruik van veel glas. Het gebruik van glazen deuren (of zelfs glazen wanden) maakt dat twee afgesloten ruimtes in elkaar lijken over te lopen en één geheel vormen. Dit wekt eveneens de suggestie van meer ruimte. Bovendien zorg je op deze manier voor meer lichtinval!

Zwevende meubels

Dit is echt een trend van de laatste jaren, die niet alleen handig is voor tijdens het stofzuigen, maar ook nog eens prachtig oogt en (opberg)ruimte oplevert. Want dacht je dat je alleen een boekenkast ‘zwevend’ kon maken, door plankjes aan de muur te bevestigen? Google dan maar eens op ‘zwevend bed’ of ‘zwevend tv-meubel’. Je zult versteld staan van de mogelijkheden!

Niet doen: te grote meubels

Wat je vooral moet voorkomen is dat je halve woonkamer gevuld is met één of twee meubelstukken. Heb je maar weinig ruimte, dan is het aanschaffen van een enorme hoekbank geen goed idee. Er blijft nauwelijks ruimte over en je kunt er niet omheen lopen. Overigens is het sowieso af te raden om meubels in de hoeken van de ruimte te plaatsen.

Geef een reactie