Tips voor een landelijke keuken

Een landelijke interieurstijl is erg populair. Niet alleen voor de woonkamer, maar ook voor keukens. Een keuken is niet alleen een plek om in te eten; je wilt je in deze ruimte natuurlijk ook fijn voelen. Om die reden is het goed als je je keuken helemaal naar jouw zin in kunt richten, bijvoorbeeld op basis van een woonstijl die jou aanspreekt. Is dat een landelijke interieurstijl? Lees dan snel verder, hieronder vind je wat tips.

Gebruik natuurlijke materialen

Bij een landelijke interieurstijl horen natuurlijke materialen. Ga bijvoorbeeld voor een houten vloer, een werkblad van natuursteen en een eettafel van massief hout. Ook is het goed om voor een keukenkast te gaan van natuurlijke materialen. 

Maak kleine aanpassingen

Heb je je keuken al mooi ingericht, maar wil je er toch een landelijk tintje aan geven? Dan zou je kleine aanpassingen kunnen maken. Koop een mooie elegante keukenkraan (van Mastello), geef de muur een nieuw kleurtje of schaf wat landelijke accessoires aan.

Plaats een blikvanger

Over het algemeen wordt er in landelijke interieurs beperkt gebruik gemaakt van blikvangers. Dit omdat je met een landelijke woning rust uit probeert te stralen. Uitgesproken meubels en kleuren passen daar vaak niet bij. Toch is het leuk om in de keuken bijvoorbeeld voor een centrale blikvanger te gaan, zoals een kookeiland in landelijke stijl. Je kunt daar niet alleen eten op bereiden, maar ook op werken en eventueel aan eten. 

Koop bijpassende accessoires

Ook in de keuken is het leuk om verschillende accessoires te plaatsen, zoals schilderijen, potjes en vaasjes. Er zijn ontzettend veel landelijke accessoires te koop. Neem eens een kijkje bij een woonwinkel en ontdek wat er allemaal te krijgen is. Uiteraard is het goed om voor accessoires te gaan die qua kleur én stijl passen bij de rest van je landelijke interieur.

Geef een reactie