tuin kindvriendelijk maken

Tips voor een leuke tuin voor jou en de kinderen

Een hele tijd was de tuin een plek voor alleen jou en je partner om tot rust te komen. Maar wanneer kinderen een deel van het gezin uit gaan maken, kan de tuin misschien wel wat aanpassingen gebruiken. Er zullen spelletjes worden gespeeld, er zal met ballen worden gegooid en er zal worden gerend in de tuin. Wil je nog steeds met een gerust hart in de tuin kunnen zitten, dan moet die wel veilig zijn voor de kinderen. Lees daarom hier wat tips voor een leuke en veilige kindvriendelijke tuin.

Graaf een trampoline in

Kinderen kunnen zichzelf uren achter elkaar vermaken door op en neer te springen op een trampoline. Maar hoe ga je zo’n trampoline op een leuke en veilige manier plaatsen in de tuin? Ze nemen natuurlijk een hoop ruimte in beslag en kunnen het zicht belemmeren. De oplossing: graaf de trampoline in! Door de trampoline in te graven houdt je het zicht op de hele tuin. Daarnaast kun je ook niet van de trampoline af vallen. Zorg dat je zacht perkgoed of gras om de trampoline heen plant, mochten de kinderen er eens naast springen. Kijk eens bij Van Ee Speel voor mooie trampolines en ander buitenspeelgoed.

Maak een speelgebied in de tuin

Heb je planten en bloemen die je graag wilt beschermen tegen de nieuwsgierigheid van de kinderen, wijs dan een gebied in de tuin aan als speelgebied. Je kunt zo’n gebied creëren door er ander materiaal neer te leggen, of een kleine afzetting met steen, hout of heggen te plaatsen. In het speelgebied kun je de kinderen hun eigen zandbak geven, een kist om hun speelgoed op te bergen en een eigen tuintje. Hier kunnen ze helemaal hun eigen gang gaan. Zo krijgen de kinderen een gebied wat van hen is, en houdt jij je geliefde planten en bloemen veilig.

Check de veiligheid van de planten

De planten kunnen niet alleen bescherming nodig hebben tegen de kinderen, maar de kinderen ook bescherming tegen de planten. De kans is klein, maar veiligheid is erg belangrijk dus daarom noemen we het toch: check of je geen giftige planten in de tuin hebt. Kinderen, en vooral de allerkleinsten ontdekken een hoop door dingen proberen te eten. Onderzoek daarom welke planten je hebt staan of welke je wilt kopen en of ze veilig zijn voor kinderen. Veel plezier met het inrichten van je tuin!