Tips voor het beveiligen van je huis

Waar het in de hevige tijden van corona nihil was, kunnen ze nu weer volledig hun gang gaan, inbrekers. In de tijd dat mensen niet thuis zijn omdat ze bijvoorbeeld op vakantie zijn, komt het bij vele huizen voor dat er ingebroken wordt. Inbrekers observeren een huis, om vervolgens hun slag te kunnen slaan. Binnen enkele minuten hebben ze hun buit te pakken, waarna ze hun slag weer bij de volgende zullen slaan. Maar hoe zorgen we er nu voor dat we de inbrekers buiten de deur kunnen houden? In dit blog vertellen we je meer over camerabeveiliging!

Sluit ramen en deuren

De eerste stap die je kunt zetten om het voor inbrekers niet te makkelijk te maken, is dat je de ramen en deuren te allen tijde sluit wanneer je even weg van huis bent. Zorg ervoor dat de deuren en kozijnen op slot zitten, het liefst met een anti-inbraakslot. 

In sommige gevallen komt het wel eens voor dat er een raam nog op een kier open staat, waar een inbreker gemakkelijk doorheen kan komen. Met een paar simpele handelingen zorg je er al voor dat je het ze niet te makkelijk maakt!

Kies voor camerabeveiliging!

Een andere optie die te gebruiken is om je huis te beveiligen, is camerabeveiliging. De camerabeveiliging in en om het huis zorgt ervoor dat alle handelingen en gebeurtenissen rondom het huis zullen worden vastgelegd. Wanneer er zich inbrekers of ongewenste personen bevinden op jouw terreinen, zullen deze op camera terug te zien zijn. 

Er zijn ook beveiligingscamera’s te verkrijgen die juist erg zichtbaar zijn. Door erop te attenderen en te laten zien dat je rondom het huis gebruik maakt van camerabeveiliging, zal het voor vele inbrekers minder of zelfs niet aantrekkelijk zijn om een kijkje te nemen bij de woning. Wanneer je graag wilt beschikken over een optimale beveiliging met de juiste camerabeelden vanuit iedere hoek, dien je een juiste keuze te maken tussen de verschillende soorten beveiligingscamera’s voor de camerabeveiliging!

Verschillende soorten beveiligingscamera’s 

Er zijn verschillende soorten beveiligingscamera’s te verkrijgen die bij kunnen dragen aan een juiste camerabeveiliging. Een dome camera is een beveiligingscamera die is bevestigd in een bol. Vanaf de buitenkant kun je niet zien welke hoek de camera filmt, waardoor inbrekers ook niet om de camera heen kunnen komen!

Een andere soort beveiligingscamera, is een infraroodcamera. Met een infraroodcamera zorg je voor een juiste camerabeveiliging in het donker, omdat alle handelingen van de dader(s) duidelijk op beeld zal staan. 

Zorg voor een juiste camerabeveiliging door verschillende soorten beveiligingscamera’s te plaatsen. Leg inbrekers vast, spoor ze op en voorkom dat ze hun slag bij jou thuis zullen slaan!