Tips voor het creëren van sfeer in huis

We willen ons natuurlijk allemaal thuis voelen in ons eigen huis. Maar soms weet je even niet meer wat je met de inrichting aan moet en voelt de kamer gewoon kil en ongezellig aan. Hierin ben je niet de enige! Zeker in de woonkamer breng je veel tijd door. Het is dan ook belangrijk dat je hier gezellig kunt zitten en tot rust kunt komen. Met onderstaande tips tover jij jouw huis om tot een gezellig en knus onderkomen!

Thema

Om een consistente stijl te krijgen in je huis, is het handig als je kiest voor een bepaald thema. Dit kunnen thema’s zijn als landelijk, industrieel, modern, minimalistisch etc. Als je eenmaal het thema hebt bepaald, kun je makkelijker de inrichting samenstellen. Zo zorg je ervoor dat alles op elkaar aansluit en bij elkaar past. Bij een modern thema kies je bijvoorbeeld voor een strak design qua bank en moderne verlichting.

Kleur

Afhankelijk van je thema, kun je kiezen voor kleuren in je huis. Kleuren zijn essentieel voor het bepalen van sfeer. Het maakt een ruimte een samenhangend geheel in combinatie met de meubels. Over het algemeen geldt dat je het beste gebruik kan maken van één tot drie kleuren, niet meer dan dat. Te veel kleuren zorgen ervoor dat de ruimte rommelig en niet coherent overkomt. De kleuren die je kiest moeten ook weer bij elkaar passen. Om inspiratie op te doen kun je naar een bouwmarkt toe gaan en kiezen uit kleurenpaletten. Ook bestaan er apps waarbij je kan zien welke combinatie van kleuren past bij jouw huis.

Accessoires

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar niet iedereen gebruikt accessoires in huis om sfeer te creëren. Toch is je interieur pas af wanneer je de ruimte gezellig aankleed met kussentjes, kleedjes, planten, kaarsen en fotolijstjes. Met accessoires kun je de inrichting ook weer een persoonlijke touch geven.