Tips voor het inrichten van een grote keuken

Het hebben van een grote keuken is natuurlijk geweldig. Met een grote keuken heb je alle ruimte om lekker te koken en heb je nooit problemen als je met meer dan één persoon in de keuken staat. Het inrichten van een grote keuken kan nog wel eens lastig zijn. In dit artikel geven we je daarom een paar tips.

Ga voor een grote tafel

Als je een grote keuken hebt, is de kans groot dat je je eettafel in je keuken wilt zetten. Kies dan niet voor een kleine, ronde eettafel die weinig plek inneemt. Met een grote keuken heb je namelijk meer dan genoeg plek voor een grote eettafel. Ga voor een tafel waar je lekker veel mensen aan kwijt kunt, zodat je gezellig etentjes kunt geven en samen aan tafel kunt genieten. Met een grote, op maat gemaakte tafel van Anselm Oome heb je nooit meer een gebrek aan zitplekken.

Veel werkruimte

Als je een grote keuken hebt, wil je natuurlijk dat alles groot is. Lever dan ook niet in op werkruimte en kies voor een aanrecht en een flink kookeiland. Door voor een groot kookeiland plus een aanrecht te kiezen heb je meer dan genoeg plek voor een grote wasbak en een flink fornuis. Daarbij heb je nog steeds voldoende ruimte om je eten te bereiden. Onder zowel het aanrecht als het kookeiland kun je kiezen voor kastjes, zodat je lekker veel opbergruimte hebt.

Zorg voor veel licht

Een grote keuken wordt al snel te donker. Het is daarom belangrijk dat je, wanneer je de keuken nog aan het bouwen bent, voor veel ramen kiest. Staat de keuken er al, of heb je geen plek voor veel ramen? Kies dan voor goede lampen die veel licht afgeven. Er is namelijk niets zo vervelend als het werken en eten in een donkere keuken.

Geef een reactie