Tips voor het inrichten van een kantoor

Een nieuw kantoor is altijd leuk en spannend. Je mag deze opnieuw inrichten en je hebt weer een nieuw plekje waar je komt te werken. Tegenwoordig doen bedrijven er alles aan om een zo mooi mogelijk kantoor te krijgen. Maar hoe richt je een kantoor nu zo mooi en efficiënt mogelijk in? Wij vertellen het je graag!

Imago

Bij het inrichten van het kantoor is het goed om rekening te houden met je imago. Zeker als je klanten of opdrachtgevers ontvangt, is het wel zo netjes als je een professionele uitstraling hebt dat bij de organisatie past. Denk bijvoorbeeld aan kleuren van je huisstijl of het plaatsen van een logo op de muur. Zo laat je als het ware ook je visitekaartje achter. Als een kantoor er netjes uitziet, zal dit je imago ook zeker ten goede doen. Een goed opgeruimd bedrijf betekent namelijk ook een netjes en geordende service.

Kantoormeubelen

Ten tweede is niet alleen de uitstraling belangrijk, maar ook de meubels die je kiest. Deze moeten comfortabel zitten én goed zijn voor de werkhouding van werknemers. Kies daarom voor goede kwaliteit bureaustoelen, zoals van het merk RH Logic. Zo weet je zeker dat werknemers geen rugklachten zullen ontwikkelen en zal de productiviteit door de goede werkhouding ook worden verbeterd. Hetzelfde geldt voor bureaus en overige meubels.

Indeling

Bij een kantoorinrichting is het goed om na te denken over de indeling. Deze moet namelijk ook praktisch zijn. Je wilt immers niet dat bureaus of stoelen in de weg staan tijdens het werken. Maak daarom een aparte plek om te werken, dus waar je de bureaus en stoelen neerzet waar iedereen in rust zich kan concentreren. Houd de werkplekken gescheiden van de keuken, lunchtafel, vergaderruimte en eventuele spellen, zoals een tafeltennistafel. Zo worden werknemers niet afgeleid.