huis verkopen

Tips voor het verkopen van je huis

Je bent toe aan een nieuwe fase in je leven. Je hebt een nieuwe baan aangeboden gekregen en je bent er helemaal klaar voor. Je hebt daarnaast een nieuw huisje op het oog waar je het liefst zo snel mogelijk in wil trekken. Maar je zit met 1 probleem. Je moet je eigen huis namelijk nog verkopen. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je jouw huis snel verkoopt? In deze blog lees je de tips voor het verkopen van je huis.

Bepaal samen met de verkoopmakelaar de juiste prijs

De prijzen van de huizen schieten tegenwoordig steeds veel sneller omhoog. Hierdoor weet je misschien niet wat jouw woning nu echt waard is. Een taxateur kan de waarde van jouw huis bepalen. Bekijk vervolgens naar de markt en bepaal of deze prijs echt reëel is voor jouw woning. Want bedenk dat wanneer de vraagprijs te hoog ligt, je potentiële kopers afschrikt omdat het huis boven budget is. Maar een te lage vraagprijs is ook niet wenselijk. Daarom kan een verkoopmakelaar jou helpen bij het bepalen van de juiste prijs.

Zorg voor een goed opgeruimde woning

Foto’s zorgen voor een eerste indruk. De potentiële koper is op zoek naar een droomwoning en houdt dit altijd in je achterhoofd. Zorg daarom voor een goed opgeruimde woning. Leef je in in het hoofd van de koper en ruim alle dagelijkse spulletjes goed op. Dit kan bijvoorbeeld in de garage of berging. De koper krijgt zo een goede indruk van je woning.

Zorg voor een huis met weinig onderhoud

De koper kijkt goed naar de woning en let dus op heel andere dingen dan jij in eerste instantie zou doen. Zo ziet de mogelijke koper ook wanneer er achterstallig onderhoud is. Verf dus net even dat ene kozijntje zodat het huis er tip-top uitziet. Maar niet alleen in het huis. Ook de tuin is een belangrijke plek natuurlijk. Zorg voor een bezichtiging dat er geen onkruid in de tuin staat en bekijk of er verder geen achterstallig onderhoud is in de tuin.

Laat goede professionele foto’s maken door een fotograaf

De eerste indruk is heel belangrijk. Daarom is het belangrijk om goede foto’s van je woning te laten maken. Ook een 360 graden tour door je woning behoort tot de opties. Zo kan de potentiële koper door jouw huis wandelen online en alvast de woning bekijken. Dit kan ervoor zorgen dat zij een afspraak gaan maken om jouw huis te komen bekijken. Een makelaar die je kan helpen bij het verkopen van je woning is Van Groenigen Makelaardij in de regio Haarlemmermeer.