Tropische groen en waar voor je geld

De paradijsvogelbloem is een grote, relatief gemakkelijk te kweken planten die elke binnenruimte een gedurfde tropische flair geeft. Met de juiste zorg kan een paradijsvogel meer dan 1,80 meter lang worden, zelfs binnenshuis. De brede, gebogen bladeren maken een dramatisch, gracieus statement in uw woning.

Wat is een paradijsvogel?

De paradijsvogelbloem wordt beschouwd als de koningin van de plantenwereld. Hij is relatief winterhard en past zich aan een breed spectrum van lichtomstandigheden aan, van direct zonlicht tot laag, indirect licht, maar gedijt ook op een zonnige plek.

Water en vochtigheid zijn belangrijk om uw paradijsvogelbloem gezond te houden. Hij heeft constant water nodig om de grond vochtig te houden, maar nooit nat of drassig. Naast zorgvuldig water geven, zal het profiteren van regelmatige verneveling om de luchtvochtigheid te verhogen. De Paradijsvogel is inheems in Zuid-Afrika waar hij veel licht en warmte ontvangt.

Bij binnenkweek is er niet genoeg licht om de plant te laten bloeien. Daarom mag deze plant ook op het terras. Vanwege hun vorm worden de bloemen ze ook wel kraanbloemen genoemd. Deze plant is zo mooi dat je de natuur nog meer zult waarderen: de kleuren, de geur die ze aan elke zonnige plek kan geven, zijn geweldig!

Interessante kweekweetjes

Paradijsvogelbloemen behoren tot de Strelitziaceae- plantenfamilie. Ze zien er ongetwijfeld geweldig uit in elke tuin, maar je kunt ze ook in potten planten, omdat ze zich gemakkelijk aanpassen aan de ruimte en niet tolerant ten opzichte van koud weer.

  • De grond waar je gaat planten moet de hele tijd vochtig zijn, vooral in de lente en zomer, wanneer de paradijsvogelbloem het meeste water verbruikt.
  • Idealiter geef je je groeiende planten de best mogelijke omstandigheden om te gedijen. Dit betekent ook organische aarde, die u online bij de kweker kan kopen.
  • Deze planten moeten elk voorjaar worden verpot, anders hebben ze geen ruimte om uit te breiden.

Geef een reactie