zinkentrap

Tuintrap

Een karaktervolle tuin met onregelmatigheden en hoogteverschillen kan een ware lust voor het oog zijn. Als je deze slim inricht en goed onderhoudt, dan is het een waar paradijsje om te vertoeven. Als je in je tuin te maken hebt met hoogteverschillen, dan is er echter nog wel wat werk aan de winkel. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een tuintrap? Als je het gemakkelijk wenst te maken om van het hogere naar het lagere deel van tuin te komen (en terug), dan is het plaatsen van een tuintrap wel een vereiste. Een dergelijke trap wordt overigens ook vaak een opstaptrap genoemd. 

tuintrap

Voordelen van tuintrappen

Het belangrijkste voordeel van een tuintrap is zoals gezegd het oplossen van problemen met hoogteverschillen in de tuin. Het geeft de tuin verder ook wat extra cachet, zeker als je de trap een passend kleurtje geeft of voorziet van verdere decoratie. Op deze manier wordt het je dus makkelijker gemaakt je tuin extra persoonlijkheid te geven. 

Stalen opstaptrapje, ideaal voor kleine hoogteverschillen

Als je een tuin hebt waarin slechts bescheiden hoogteverschillen overbrugd moeten worden, dan is de aanschaf van een stalen opstaptrapje een aanbeveling waard. Dit type tuintrap heeft als pluspunt dat ie gemakkelijk te monteren en te verplaatsen is. Bovendien kun je bij sommige uitvoeringen zelf kiezen uit hoe veel treden je ‘m laat bestaan. Als je een stalen tuintrap koopt, let er dan ook op dat deze over een hoogwaardige thermische verzinking beschikt. Dit zorgt ervoor dat de trap beter bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Daardoor gaat een stalen trapje normaliter een stuk langer mee dan een houten trap. Bovendien is staal gemakkelijk schoon te maken en wordt het niet glad tijdens of na een regenbui.

verzinkte rechte buitentrap kopen